Пропуква ли се династията Тръмп?

  • 13 юли 2017 17:21

  • 11705
  • 1
Пропуква ли се династията Тръмп?
© Getty Images/Guliver

Американците знаеха, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще управлява страната като бизнес корпорация. Загърбвайки семейство Клинтън, избирателите пратиха в Белия дом династията Тръмп. Безцеремонният милиардер седна на „трона“, а около него, за добро или за лошо, се наредиха преките му наследници.

Дъщерята Иванка е най-довереният човек на президента, неговата „мека сила“ и повечето важни срещи не минават без нейно участие. Съпругът й Джаред Кушнър е високопоставен съветник с контрол върху медийната политика и, както се твърди, близкоизточната стратегия на Тръмп. В около на бурята сега е първородният син Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския – младши заради среща с руска адвокатка, която предлагала уличаваща информация за Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 преди изборите.

Доналд – младши твърди, че баща му не е знаел за срещата в „Тръмп Тауър“. Тези обяснения звучат наивно, още повече че с Наталия Веселницка са разговаряли също Кушнър и бившият ръководител на предизборната кампания на Тръмп Пол Манафорт. Въпреки публикуваните имейли и готовността на Тръмп – младши да сътрудничи на прокурорите, първият пробив върху стратегията на фамилията да отрича всякакви контакти по „руската афера“ е факт.

Сега синът на Тръмп трябва да влезе в обяснителен режим, при това по невралгична тема, която от месеци предизвиква сътресения в САЩ - руската намеса в изборите. Голямата политика, уви, не е риалити шоуто „Стажантът“ и Тръмп не може с лека ръка да уволни собствените си деца, собствената си плът и кръв, когато му създават проблеми, и то сериозни проблеми.

Грешките

Иванка Тръмп първа „подложи крак“ – нейната модна компания бе отявлено рекламирана от служители на Белия дом. Обвиненията в конфликт на интереси бяха подхранени от самата Иванка, след като се появяваше на публични събития с рокли и златна гривна на собствената й марка.

Съпругът й Джаред Кушнър беше замесен в конспиративна катарска афера. Тя гласи, че твърдият тон на Тръмп срещу Катар дошъл след отказ на петролната държава да даде заем от 500 милиона долара на зет му. Официално, Тръмп обвини Катар, че финансира терористични организации и фаворизира Саудитска Арабия, където строителната му компания има интереси.

Отделно, Белият дом често „изпуска“ сериозни слухове и разминавания между президента и неговите говорители, които накараха Тръмп да заплаши да отмени редовните пресконференции.

Всичко това говори, че има проблем в кухнята

Досега изглеждаше, че проблемите на Тръмп са външнополитически, основно с престижа и ефективното лидерство, но ето че високата му кула се пропуква откъм основата, откъм най-стабилната част – семейството. Неслучайно вицепрезидентът Майк Пенс побърза да се дистанцира с изявлението: „Нямам нищо общо със срещите на Доналд – младши“. Ответната реакция също не закъсня.

Двама сенатори от Демократическата партия поискаха отстраняване на президента заради „възпрепятстване на правосъдието“. Става дума за скандалите с уволнения директор на ФБР Джеймс Коми и незаконните връзки на щаба на Тръмп с представителите на Кремъл. Колкото и невероятно е да премине през контролирания от републиканците Конгрес, процедурата по импийчмънтът ще бъде време разделно за противниците и за привържениците на силния човек във Вашингтон.

Догодина предстоят междинни избори за Конгреса, в които отстраняването на президента се очертава като централна тема. Демократите ще се опитат да възвърнат част от загубените позиции, докато републиканците продължават да бъдат разделени по линия на личността на Тръмп, специфичния му стил на управление и лавината от скандали, които го постоянно го затрупват.

Историята говори, че импийчмънтът в САЩ никога не е довеждан до успешен край.

През 1998 г. Бил Клинтън първо е оправдан за изневерите с Моника Люински. През 1974 г. Никсън сам подава оставка заради аферата Уотъргейт. Малко вероятно е процедурата за отстраняване на Тръмп да напредне в момента, но със сигурност ще има капсулиращ ефект както за политическите лагери в страната, така и за най-близкия му кръг. А и със сигурност покрай срещите на Доналд – младши се излязат още любопитни разкрития.

Американски анализатори сравняват управлението на Тръмп с феодалните владели – кралското семейство дърпа конците с помощта на малък антураж, който може да бъден жертван веднага, когато е необходимо. Като в затворен кръг. Смята се, че ако искаш да се приближиш до Тръмп, трябва първо да се приближиш до децата му. Но същото важи и ако искаш да го удариш. Това са рисковете, когато политиката е семейна работа.

Автор: Виктория Димова

Последвайте канала на

11705 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.30 | 19:30

1
Едно е ясно -- блядовете са го стиснали за топките , явно с някой грандиозен компромат и ще се опитат бавно и постъпателно да го накарат да играе по свирката им -- това при тях е държавна политика от векове .

Добави коментар

Водещи новини