НС прие единодушно на полицаите да бъдат изплатени униформите, които не са получили (видео)

  • 13 юли 2017 09:30

  • 6897
  • 4
НС прие единодушно на полицаите да бъдат изплатени униформите, които не са получили (видео)
© Булфото (архив)

Депутатите приеха единодушно и без дебати на второ четене промени в Закона за МВР, с които на служителите ще бъдат изплатени униформите, които не са получили.

На служителите на МВР, на които не е осигурено униформено облекло и са имали право на такова за годините от 2011 до 2015 година ще бъде изплатена левовата му стойност. Редът за изплащане на сумите ще бъде определен със заповед на министъра на вътрешните работи. Средствата за изплащане на сумите ще се одобряват от Министерски съвет като допълнителни разход за персонал по бюджета на МВР за 2017 година. Промените влизат в сила със заповед, която се издава в срок до един месец от влизането в сила на Закона за МВР.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа благодари от трибуната на НС на всички парламентарни групи, участвали във вътрешната парламентарна комисия, за пълния консенсус, който е постигнат. "Смятам, че когато даден законопроект е по тема сигурност трябва да се гласува точно по този начин", заяви той.

В кулоарите на парламента заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов обяви, че ще бъде направен точен разчет на средствата, които трябва да получат всички униформени служители на МВР, предаде репортер на Novini.bg. "Ще са необходими около 29 млн. лева. За всеки полицай ще се направи индивидуален разчет. Ще решаваме как ще се процедира с напусналите полицаи. Те получават обезщетение и може би не е редно те да получават пари", каза още Ципов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6897 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.17 | 18:59

4
За какво управление говорим, след като за едни задължителни по закон униформи на държавни служители за охрана ,ред и сигурност на държавата ,тия глупаци занимават цяло НС.Нема такава държавна власт в света

2017.07.13 | 13:21

3
Държава която няма пари за униформи на полицаите си .....! Каква граница на ЕС можем да бъдем? От какво ние можем да защитим Европа ?

2017.07.13 | 11:13

2
този кога ще пукне
Далаверки

2017.07.13 | 11:13

1
Пълна каша, навсякъде далавери, 10 лв да могат да се откраднат, ще се откраднат, пълен хаос, битова престъпност, шефове в полицията без необходимият опит (слуги) съдиите правят каквото си правят.... Щом управляващите не могат да направят 1 обществена поръчка за едни униформи.. к

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини