Морбили мори делфините

  • 13 юли 2017 08:23

  • 5480
  • 2
Морбили мори делфините
© Pixabay

За да бъдат установени причините за увеличената смъртност на делфините, изхвърлени на морския бряг, Министерството на околната среда и водите се ангажира да намери подходящи тела за изследване и организира аутопсията им, пише "Монитор".

От МОСВ припомниха, че по тяхна покана за целта беше ангажиран италиански учен от университета в Падуа. В резултат от взетите проби и последващи лабораторни анализи в Италия стана ясно, че причина за смъртността на морските бозайници е заразно заболяване – морбили.

Седем сигнала за мъртви делфини са били подадени през юни на Зеления телефон в Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна, като 5 от обажданията са се оказали основателни. Мъртвите морски бозайници са намерени до ресторант „Кристал“ в курорта Камчия, пред хотел „Берлин“ на Златните, до Калните бани на Централния плаж във Варна, на рибарския плаж в Аспарухово и до бар „Кубо“. Не се е потвърдил сигнал за ранен делфин, който бил видян да плува в морето при заведението „Балатон“ край СОК Камчия в посока към къмпинг „Рай“. Припомняме, че през май отново на Зеления телефон на РИОСВ-Варна са подадени 22 сигнала за намерени мъртви делфини по Северното ни Черноморие.

Последвайте канала на

Novini.bg
5480 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.15 | 17:10

2
Ще мрът туристи по морето...а морската мафия естествено няма да предупреди туристите заради алчността си!

2017.07.15 | 17:06

1
Майната им на делфините, глад, туберкулоза, дизентерия и болести забравени на запад морят народа.

Добави коментар

Водещи новини