Стотици туристи бяха евакуирани от курорт в Сицилия заради настъпващ горски пожар

  • 12 юли 2017 20:15

  • 1712
  • 0
Стотици туристи бяха евакуирани от курорт в Сицилия заради настъпващ горски пожар
© Gettyimages

Стотици туристи бяха евакуирани днес по море от крайбрежен курорт в Сицилия поради заплаха от горски пожар в района, предадоха италиански медии, цитирани от БТА.

Около 700 души спешно са напуснали хотел "Калампизо" и частни квартири в Сан Вито ло Капо, известна туристическа дестинация на 120 км източно от Палермо.

Кметът на града е призовал други местни хотели да приютят евакуираните за две денонощия безплатно. Една туристка споделя, че тя и семейството й са напуснали квартирата само по бански и джапанки и после видели как огънят поглъща сградата. Службите за гражданска защита се борят с рекорден брой горски пожари в Южна Италия, започнали в началото на тази седмица на фона на изключително топлото и сухо лято.

Освен в Сан Вито ло Капо критично е положението и в Катания в източната част на Сицилия, а също в околностите на Неапол, където пламъците бушуват от вчера. Министърът на околната среда Джанлука Галети съобщи днес, че в момента има 31 пожара, главно в южните райони.

През последните часове ситуацията е станала толкова застрашителна, че вече се контролира лично от министър-председателя Паоло Джентилони, който е информиран в реално време за развитието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1712 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини