Екатерина Захариева прие пратеника по енергийните въпроси на Държавния департамент на САЩ Мери Уорли

  • 12 юли 2017 20:02

  • 1300
  • 4
Екатерина Захариева прие пратеника по енергийните въпроси на Държавния департамент на САЩ Мери Уорли
© МВнР

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на прие днес изпълняващия длъжността специален пратеник и координатор по международните енергийни въпроси на Държавния департамент на САЩ Мери Уорлик, която е на визита у нас. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Усилията, които България полага, за да изгради инфраструктура за свързване на газопреносната си мрежа с тези на своите съседи, са от огромно значение за диверсификацията на енергийните доставки не само за нас самите, но и за цяла Югоизточна Европа, е изтъкнала Захариева, като е допълнила, че интерконекторът с Гърция ще позволи свързването на газовия коридор Север-Юг с Южния газов коридор.

Това би позволило и доставката на над 1 милиард кубически метра газ от Азербайджан, след като Трансадриатическият газопровод бъде пуснат в експлоатация през 2020 г. Работата по него може да започне още през есента на тази година, е казала още Захариева.

Захариева и Уорлик са обсъдили и други стратегически за страната ни проекти, в това число интерконекторите България-Турция, България-Сърбия и България-Румъния.

По време на срещата те са обсъдили и традиционно добрите двустранни отношения между двете страни и партньорствата по многостранна линия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1300 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.15 | 12:05

4
Стига с тия американци, те просто унищожават България.
А ВАШЕТО ИМЕ

2017.07.15 | 12:04

3
Тази се продава като Чехльо-селфито,какво общо имат САЩ с България-нищо освен корумпиране на политици!

2017.07.15 | 12:04

2
ТАЗИ ХИЧ НЕ Е ЖЕНА НА ПОСЛАННИК УОРЛИК И ТАМ ХИЧ НЕ Е ШУРОБАДЖАНАЩИНА
АЗ

2017.07.15 | 12:04

1
Добре де, къде е Америка, къде е България и какво общо трябва да имат американците с нашите енергийни проекти? Тая измет се бута на всякъде бе мама му стара!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини