Лиляна Павлова: България няма да изнесе европредседателството си

  • 12 юли 2017 17:29

  • 5629
  • 5
Лиляна Павлова: България няма да изнесе европредседателството си
©

Няма опасност за българското председателство. България няма да изнесе европредседателството си, няма такава опасност и този въпрос не стои на дневен ред. България е напълно готова да поеме своето ротационно председателство на ЕС. Всичко останало са фалшиви новини и спекулации. Това каза министърът на Българското председателство на съвета на ЕС Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Тя съобщи, че днес е приет план за председателството ни, като ще има срещи както в София, така и Брюксел.

„Спазваме установените правила в практиката, които съществуват от 1999 г. В Брюксел се провеждат всички заседания на европейските министър-председатели, така е било и досега”, обясни Павлова и допълни, че даже прекалено много събития са предвидени за провеждане в София.

„В София няма отложени събития, даже календарът е прекалено наситен. В София ще има среща на най-високо ниво по темата „Западни Балкани”. Ще се провеждат и срещи на ниво министри, включително срещи на ниво Европа – Азия и Европа- САЩ”, допълни Павлова.

По думите й почти всички тези срещи ще се проведат в НДК. В резиденция Бояна пък има изнесени по-неформални срещи, както и вечери.

„Аферата НДК не е попречила на председателството. Не се налага да променяме срещи или да правим нещо извънредно”, заяви Павлова. Тя увери, че от 1 януари в НДК ще бъдат проведени всички заседания.

На финала Павлова заяви: „Ако всички заедно се обединим в тази кауза, председателството ще бъде успешно“.

„Дебатът за Брекзит няма да приключи по време на нашето председателство. Той ще е паралелен на политиките, които са важни за нас. Ще се опитаме да търсим консенсуса“.

„Бюджетът за българското европредседателство е 150 млн. лева. В тази сума се включват и инфраструктурните подобрения. Ние сме от сравнително скромните председателства. Засега нямам притеснения за него. Имаме добре подготвен екип, имаме ясни приоритети“, каза още Лиляна Палова.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5629 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.08.22 | 23:24

5
Докато Гробарите са на власт, тази опасност съществува!

2017.08.22 | 23:24

4
Няма да споменавам, че тези винетки са скъпи.
Реалист

2017.08.22 | 23:24

3
И какво означава " България няма да "изнесе" европредседателството си ?
naco

2017.08.22 | 23:23

2
За какво е ГОТОВА България ,другарко Винеткова? С тази ПОВСЕМЕСТНА КОРУПЦИЯ, и с тези 200 евро ЗАПЛАТИ ,и 80 евро Пенсии ли,другарко Винеткова? НАРОДЕ????

2017.07.19 | 02:34

1
О-о-х, каква уста! Само за кавал!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини