Пазарджишка фризьорка влезе в “Гинес“

  • 12 юли 2017 09:03

  • 32694
  • 0
Пазарджишка фризьорка влезе в “Гинес“
© Pixabay

Пазарджишката фризьорка Ваня Иванова е вписана в Книгата на световните рекорди “Гинес“, съобщи за щастливото събитие самата рекордьорка, пише "Монитор".

Най-сръчната коафьорка влезе в световните постижения с направените 330 прически за 7 часа и 41 минути, а след това вдигна още коси, за да запълни времето от 8 часа. Докато правеше прическите тя не спираше да танцува и да се усмихва, сякаш неусещаща умората от дългото време на крак, без да се храни, без почивка и почти без да пие вода.

Световното постижение се състоя на 4 декември миналата година в спортната зала “Васил Левски“ в Пазарджик, а каузата на младата жена бе подкрепена от екип от доброволци, които с удоволствие се включиха в начинанието на Ваня. Признанието дойде доста по-късно, макар че още на самия 4 декември се разбра, че няма предишен рекорд в тази категория и всъщност пазарджишката фризьорка няма да подобрява, а ще постави такъв в съответната категория на Гинес. Оттам са направили свое проучване на това как е протекло всичко. Отговорът се очакваше в края на май, но дойде едва снощи. Съвсем очаквано - положителен! „Чакането си струваше, но аз знаех, че вписването в „Гинес“ ще се проточи с времето“, коментира ентусиазираната фризьорка. Ваня наскоро получила имейл, че до 20 юли трябвало да получи официално уведомление за вписването на рекорда, но дългоочакваното писмо пристигнало по-рано. Ваня е на „седмото небе“ от щастие, че е сбъднала своята съкровена мечта и от сърце благодари на целия си екип за подкрепата.

Всички ние се справихме страхотно и свършихме много работа, особено преводачката и фотографите, които трябваше да заснемат направените прически, за да документират рекорда, обясни Ваня Иванова.

Последвайте канала на

Novini.bg
32694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини