Постоянен арест за мъжа, пратил в кома момчето в Бяла заради цигара

  • 11 юли 2017 17:25

  • 9736
  • 4
Постоянен арест за мъжа, пратил в кома момчето в Бяла заради цигара
© Getty Images/Guliver

Районният съд в Бяла уважи искането на прокуратурата и наложи днес постоянна мярка "задържане под стража" на 32-годишния В.М., който е обвинен, че е причинил средна телесна повреда на 18-годишния А.А. на 8 юли (събота). Това съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал около 5,50 часа на 8 юли в центъра на Бяла. От събраните до момента доказателства е установено, че В. М. е нанесъл удар с ръка в главата на А. А., при който момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

Съдът е приел, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието - тежко умишлено престъпление от общ характер, за което законът предвижда наказание до шест години затвор. Съществува реална опасност В.М. да се укрие или извърши друго престъпление. Мъжът често пътувал и зад граница.

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ.

Наблюдаващият прокурор Ива Христова коментира, че продължават активните следствени действия по разследването, установяват се нови свидетели, които се разпитват. До момента обвиняемият не е дал обяснение за случилото се.
Определението на съда може да се обжалва.

От Университетската болница в Русе обясниха, че момчето продължава да бъде в кома, като състоянието му остава тежко.

Припомняме, четийнейджърът беше пребит жестоко в ранните часове на събота сутрин на връщане от дискотека, защото отказал цигара на нападателя му. След случилото се жители на Бяла започнаха протести с искане за справедлива присъда. Очаква се протестите да продължат и тази вечер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9736 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
бойко го лапа на доган

2017.07.15 | 10:47

4
уй за бойко лайното

2017.07.13 | 01:01

3
Ти си по-голямо лайно,вониш всеки ден тука! тъпак......

2017.07.13 | 01:01

2
Смърт за седесарските убийци.

2017.07.13 | 01:01

1
на бойко педала доган му го вкара да го лапа

Добави коментар

Водещи новини