25 години зад решетките за мъжа, заклал жена си на пътя Русе-Бяла

  • 11 юли 2017 13:30

  • 16561
  • 2
25 години зад решетките за мъжа, заклал жена си на пътя Русе-Бяла
© Булфото (архив)

Великотърновският апелативен съд потвърди присъда от 25 години затвор, дадена от Окръжния съд в Русе на мъж, обвинен в убийството на съпругата си. Това съобщиха от Апелативния съд във Велико Търново.

Присъдата на Русенския окръжен съд е от 13 февруари тази година. 34-годишният Бахар С. е признат за виновен, че е убил на 31 май миналата година 27-годишната си жена Джейлян С. на пътя Русе-Бяла. Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Пред съда в Русе Бахар С. каза тогава, че съжалява за случилото се, призна се за виновен и поиска делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Поради това определеното наказание "доживотен затвор" бе заменено с 25 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Със същата присъда мъжът е осъден да плати на родителите на жертвата и на малолетния й син по 150 000 лева - обезщетение за причинените им неимуществени вреди в резултат от престъплението.

Въззивният съд е изменил присъдата само в частта, в която подсъдимият е бил признат за виновен, че е извършил деянието с користна цел. Такова обвинение не е било предявявано, липсва в обвинителния акт, няма и мотиви за него в присъдата на Окръжния съд. Съставът приема, че става въпрос за техническа грешка в диспозитива на присъдата. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16561 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ггг

2017.07.27 | 16:49

1
Добре де как в САЩ за доказано умишлено убийство винаги се дава доживотен затвор, а тука 10-20 години ?
ad

2017.07.27 | 16:49

2
priznavat se za vinovni i pestqt rabota na magistratite i drugite tam sled 25 godini moje pak da si ubiva na volq

Добави коментар

Водещи новини