Тийнейджър загина на демонстрация във Венецуела

  • 11 юли 2017 11:25

  • 1073
  • 1
Тийнейджър загина на демонстрация във Венецуела
© GettyImages/Gulliver

Венецуелските власти съобщиха в Туитър, че разследват смъртта на 16-годишен юноша по време на демонстрация в северния град Ла Исабелика, предаде Франс прес.

Имаше и десетки ранени по време на вчерашните сблъсъци между венецуелските сили на реда и привърженици на опозицията, затворили улици в знак на протест срещу проекта за Конституционно събрание на президента Николас Мадуро.

Генералният секретар на Организацията на американските държави (ОАД) Луис Алмагро осъди смъртта на младия демонстрант и посочи в Туитър, че "само демокрацията ще сложи край на насилието срещу народа".

Четирийсет и двегодишният Хосе Луис Ривас - кандидат в изборите за Конституционно събрание на страната, насрочени за 30 юли, бе застрелян от неизвестни по време на предизборна обиколка в град Маракай - Централна Венецуела, информира междувременно прокуратурата, без да добави подробности.

В различни краища на страната са ранени девет военни, информира Серхио Риверо, командващият Националната гвардия.
Според консултантската агенция "Датаналисис" близо 70 на сто от венецуелците са против Конституционно събрание, а 80 на сто - против управлението на президента Мадуро.

От началото на протестната вълна в страната преди три месеца са загинали вече 93 души, напомня АФП.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1073 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.11 | 19:19

1
БРАВО НА МАДУРО, ЯКО МОРИ СОЦИАЛИСТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини