5 мита за водката

  • 10 юли 2017 11:12

  • 4159
  • 6
5 мита за водката
©

Лятото е в разгара си и с него се повишават градусите – тези навън, тези в чашата ви и съответно тези на настроението. И тъй като най-популярният избор сред питиетата, е нейно височество водката, е редно да й отделим малко повече внимание.

Водката е лека и неутрална, и същевременно прави много приятна компания на други съставки, с които се миксира добре. Дали ще я предпочетете чиста, върху много лед или под формата на коктейл, изборът е изцяло ваш. Ние пък ще се погрижим да развенчаем някои митове и да ви заредим с история и интересни факти за водката, подготвени съвместно със специалисти от производството на 5-кратно дестилираната FLIRT 5.

1. Водката се прави от картофи

Не знаем точно кога и къде, но някой тихо и безотговорно е разпространил, че водката се прави от картофи. В някои случаи това е вярно и има марки, които използват картофите за суровина, има дори водка, направена от мляко. В по-голямата си част, обаче, водката се произвежда от пшеница, царевица и други зърнени култури.

Нашите консултанти от FLIRT 5 се гордеят с това, че използваната от тях основна съставка е с премиум качество – извлича се от селектирана пшеница и преминава през няколко фази на пречистване и ферментация. В комбинация с 5-кратната дестилация, те получават продукт с много пречистен вкус.

2. Всички водки са еднакви

Твърдо не. Представата, че всички водки са еднакви идва от производството в САЩ, където няколко от гигантите в производството продават вече дестилираната водка на много различни марки за разреждане, филтриране и опаковане. Така в случая една дестилерия пълни бутилките на 3 или повече отделни бранда с една и съща водка.

От FLIRT 5 коментират, че ако сте опитали достатъчен на брой водки в чистото им състояние и без да ги разреждате с лед или сок, ще започнете да усещате разлика във вкуса, дори и тънка. Самите технолози са убедени, че с преминаването си през 5-колонна дестилация водка FLIRT 5 ще ви направи впечатление с неутралния си аромат и пречистен послевкус.

3. Водката не се разваля

Обратно на популярното мнение, че водката не се разваля, питието може да влоши качествата си, ако го съхранявате за дълъг период от време. Специалистите съветват водката да се консумира до 12 месеца след срока на производство, отбелязан на бутилката.

4. Водката е по-тежка от водата

На пръв поглед изглежда така, особено ако водката е добре изстудена. Тя потича като масло, докато я изливате в чашата, и изглежда тежка и плътна. В действителност обаче тя е по-лека от водата – един литър водка тежи 953 г., докато литър вода се равнява на 1 килограм.

5. Все едно е каква водка ще сложите в коктейла си

Вярно е, че когато си забъркате едно хубаво Bloody Mary с всички прилежащи зеленчуци и подправки, може и да не усетите каква точно е водката вътре. Това е донякъде вярно, но само ако ползвате качествена водка за направата на коктейла. В случай, че водката, с която миксирате, е нискокачествена, знайте, че тя ще развали вкуса на мечтаното Bloody Mary и рискувате да го изхвърлите, без да му се насладите. Ако пък изберете все пак да го консумирате, на другия ден главата и цялото ви тяло може да съжалява за това решение.

Ето защо нашите консултанти от FLIRT 5 наблягат на 5-кратната дестилация на своя продукт – за да предложат пречистен продукт, който може да консумирате в чист вид или в любимия си коктейл.

Ако пък се колебаете какъв да е предпочитаният ви коктейл това лято, експертите от FLIRT 5 препоръчват коктейла Apple FLIRT, който се приготвя с водка, сироп мента, сироп джинджър бред, ликьор личи, кисело мляко и фреш лайм – шейкнати добре и сервирани в охладена чаша.

Последвайте канала на

Novini.bg
4159 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Некакъв от некъде

2017.07.16 | 17:56

5
Тези хубавци от винпром пещера няма как да са чували за водка от картофи. При тях всичко е братски руски и украински спирт. Но ако някой има желание, да прочете малко история. Или някой полски роман. Пълно е с примери и рецепти. Само че истинското питие е скъпо и не е 34-35градуса
НЕКОЙ СИ

2017.07.16 | 17:57

6
А спирта си го правят те във фабриката в с.Катуница Пловдивско.
ей, мърши.....

2017.07.16 | 17:56

3
Колко струва рекламата при вас? Жиголо съм, искам малко реклама, да доразвия бизнеса.

2017.07.16 | 17:56

4
1 шуше водка, ше има и бонус - сфирка даже

2017.07.16 | 17:55

2
НЕ това хич не е реклама на водка флирт.Няма значение всички водки са еднакви

2017.07.10 | 18:35

1
Не прочетох нищо за водка-табуретовка---

Добави коментар

Водещи новини