Земеделски стопани получиха над 4 млн. лева за площи с висока природна стойност

  • 07 юли 2017 18:37

  • 3293
  • 0
Земеделски стопани получиха над 4 млн. лева за площи с висока природна стойност
© pixabay.com

Държавен фонд "Земеделие" преведе 4 357 851 лева по мярка 214 "Агроекологични плащания" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщиха от Фонда.

Финансова подкрепа са получили 312 земеделски стопани с одобрени заявления по направление "Възстановяване и поддържане на затревени площи с висока природна стойност", както и тези които са заявили двете направления "Възстановяване и поддържане на затревени площи с висока природна стойност " и "Опазване на застрашени от изчезване местни породи".

Заедно с изплатените до момента направления "Биологично растениевъдство", "Биологично пчеларство", "Опазване на застрашени от изчезване местни породи" и "Въвеждане на сеитбообращение за опазване на почвите и водите", общата сума на финансовото подпомагане по мярка 214 "Агроекологични плащания" за Кампания 2016 е достигнала 38,4 милиона лева.

Финансовата помощ се предоставя във вид на годишно компенсаторно плащане за земеделски стопани, които доброволно извършват агроекологични практики.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини