22 обекта по Южното Черноморие са запечатани за неиздаване на касови бележки

  • 07 юли 2017 11:29

  • 6255
  • 0
22 обекта по Южното Черноморие са запечатани за неиздаване на касови бележки
©

От началото на месеца по Южното Черноморие за неиздаване на касови бележки са запечатани 22 обекта, последният от които магазин за детски стоки в Несебър, а от началото на годината за Бургаска област те са 156. В курорта "Слънчев бряг" през седмицата са запечатани акумулаторни колички триколки, атракционно съоръжение и магазин за плажни артикули.

Сред затворените временно обекти по Южното Черноморие са и автомивка и високооборотно заведение за бързо хранене. Това съобщи Христо Узунов, говорител на Териториалната дирекция на НАП в Бургас.

Запечатването е крайно неприятна мярка и за двете страни, за НАП това не е цел, а само средство за постигане на дисциплиниращ ефект. Нито едно от тези запечатвания нямаше да се случи, ако беше издаден фискален бон, каза Узунов.
От приходното ведомство в морския град припомнят, че при повторно нарушение - неиздаване на фискален бон, търговският обект се запечатва за срок от един месец.

За повишаване на фискалната дисциплина съществена роля играят и патрулните двойки на НАП, които обхождат всекидневно алеите на курортите, патрули има и в черноморските градове. Те следят за рискови обекти, извършват контролни покупки, но и разясняват целите на данъчната контролна кампания, към тях търговците могат да се обръщат и с въпроси, свързани с отчетността и работата на фискалните апарати.

Териториалната дирекция на НАП в Бургас е поставила под непрекъснато наблюдение чрез дистанционната връзка на касовите апарати и над 200 обекта с традиционно високи обороти през активния летен туристически сезон. Данъчните внимателно следят и отчитането на приходи при провеждането на концерти, фестивали и изложения. От началото на месеца по Южното Черноморие са извършени повече от 300 проверки.

Последвайте канала на

Нора Виткова
6255 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини