Седем от обвинените цигани от Асеновград остават в ареста, съдът пусна други двама

  • 07 юли 2017 09:05

  • 4311
  • 3
Седем от обвинените цигани от Асеновград остават в ареста, съдът пусна други двама
© pixabay.com

Окръжен съд - Пловдив отказа да уважи жалбите за по-лека мярка на седем от деветте лица, които бяха задържани след сбиването между група роми и състезатели по кану-каяк на 26 юни в Асеновград.

За Емрал Рамадан, Костадин Мечев, Абдраман Абдраманов, Стефан Димитров, Исмет Лютви, Яшар Салин и Васил Иванов остава в сила решението на Районния съд в Асеновград за мярка за неотклонение "Задържане под стража". Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата, след заседанието на съда, което продължи близо осем часа.

Срещу седемте лица са повдигнати обвинения за хулиганство, като деянието е извършено в съучастие. Васил и Абдраман са обвинени и за причиняване на средни телесни повреди на две лица по хулигански подбуди, а срещу Стефан и Емрал - за закана за убийство.
Съдът е намерил, че има обосновано предположение всеки от тях да е извършил това, в което е обвинен. Освен това съществува реална опасност да извършат и друго престъпление.

Съдът е уважил жалбите на Ангел Михайлов и Славчо Михайлов и е заменил мярката им от "задържане под стража" в парична гаранция. За Ангел тя е в размер на 3 000 лева, а на Славчо - 1000 лева. Срещу двамата са повдигнати обвинения за хулиганство, но според магистратите данните за личността им не налагат извода за опасност от извършване на престъпление.Съдът е взел под внимание и това, че Славчо страда от тежко заболяване, което не би могло да се лекува, ако остане в ареста. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

БТА
4311 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.08 | 23:26

3
да ги пусне,за да могат да бият пак.
Един НЕГЛАСУВАЛ!!!

2017.07.08 | 23:26

2
Всяко чудо за три дни, ще пуснат и другите, бас, дори и няма да разберете!!! Защото, с протестни митинги тая работа не ставаааааа!!!
Батката

2017.07.08 | 23:26

1
Битият си е бит, а е-ания си е е-ан!!! И циганите играят кючек!!! Хем ни бият и е-ът, хем им плащаме осигуровките!!! Чист, идиотски, мазохизъм!!!

Добави коментар

Водещи новини