Масово недоволство в Дупница заради шумни ромски сватби

  • 07 юли 2017 06:38

  • 31530
  • 5
Масово недоволство в Дупница заради шумни ромски сватби
© Булфото (архив)

Масово недоволство се заформи сред дупничани заради шумните ромски сватби.

Заради множеството сигнали беше проведена среща с лидерите на ромската Гиздова махала. През уикенда, сватба на ромска фамилия е продължила до след полунощ, като на три пъти полиция е предупреждавала празнуващите и накрая се е наложило да прибегне до задържането на някои от сватбарите. Това провокира кмета на Община Дупница инж .Методи Чимев да поиска спешна среща на Полиция, Община, медиатори с ромските лидери в района, за да се прекрати тази практика. "Зачестиха драстично жалбите от района за нарушаване Наредбата за обществения ред и сигурност. Чашата на търпението бе този уикенд. Лидерите на Гиздова махала подадоха имената на постоянно създаващите проблеми в района и те ще бъдат извикани в полицията, за да им се съставят протоколи", обясни пред в. Монитор зам.- кметът на Дупница Крум Милев..

"При последващи нарушения, техниката за озвучаване ще им бъде конфискувана, както и ще бъдат приложени всички законови мерки за нарушителите. Самите представители на Гиздова махала сами призоваха, да се вземат мерки срещу малолетните в квартала, които шофират и постоянно създават предпоставки за ПТП-та. Имената им вече са предоставени на полицията и също ще бъдат предприети мерки срещу тях. Започват беседи от страна на лидерите и медиаторите с ромското население в квартала за промяна начина на честване на семейни тържества, така, че да не се пречи на живущите в района, а и да бъдат спазвани Наредбите. В крайна сметка пред Законd всички сме равни", допълни той.

„Нетърпимо е с тези сватби. Имат по три-четири в седмица. Не можем да се наспим, а повечето сме на работа. Не сме пенсионери, трябва да се съобразяват и с живущите в района хора“, категорични са дупничани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
31530 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
мдаа

2017.07.13 | 11:44

5
Циганите вдигали шум -ХРОНИЧНО, т.е. постоянно?!?! КАКВО прави кмета РАЗГОВАРЯ с циганските лидери?!?! Какви лидери??? Не са ли общинските съветници и кмета лидерите на Дупница???? Явно не! Какво прави ПОЛИЦИЯТА в Дупница явно иска високи заплати и клати краци!
е

2017.07.08 | 23:01

4
Казват се цигани.
Денисс

2017.07.08 | 23:00

2
От четвъртък до понеделник денонощно в продължение на 10 и повече години продължава гаврата на циганите от Факултета над живущите в кв.Овча купел 1и2 в София.И няма сила която да ги спре.Заработваме им телковете,детските,социалните,здравните,плащаме им тока и водата,търпим
А защо търпим??

2017.07.08 | 23:00

3
Защо им позволямаве на тия подчовеци да си показват животинските инстинкти?
Любопитен

2017.07.08 | 23:00

1
Къде са Бултрасите?!?Ами къде са Хулиганите на фут.агитки?!?Ми другите Смешници:Перата и ДинкУ от Иамбул?!?

Добави коментар

Водещи новини