Бензиностанции "Газпром" дадоха старт на нова инициатива за безопасно шофиране (видео)

  • 06 юли 2017 17:50

  • 3713
  • 0
Бензиностанции "Газпром" дадоха старт на нова инициатива за безопасно шофиране (видео)
©

НИС Петрол ЕООД, развиваща веригата бензиностанции Газпром, даде старт на новата си социална инициатива, насочена към по-голямата информираност относно опасностите по пътя.

"Струва ли си?" цели да покаже на шофьорите защо е важно да спазваме законите за движение по пътищата и какви са последствията, когато подхождаме с пренебрежение към тях. Генералният директор на НИС ПЕТРОЛ ЕООД Иван Костадинов сподели в интервю за Novini.bg информация, свързана с идеята, партньорите, подкрепящи каузата, преференциите за изрядните шофьори със златен талон, зареждащи в Газпром и бъдещите планове на една от водещите компании у нас.

В рамките на инициативата на НИС Петрол ще бъде достъпна и онлайн платформа, съдържаща информация относно броя на пострадалите при пътнотранспортни произшествия, размера на глобите за различните видове нарушения и всичко, ка саещо шофьорите и тяхната информираност. Активността стартира с раздаване на безплатна информационна брошура, в която са застъпени най-честите нарушения на пътя и предвидените за тях санкции. Брошурата се раздава напълно безплатно и е достъпна във всички търговски обекти на верига бензиностанции Газпром.

"Днес почти няма семейство, което да няма автомобил. Той се е превърнал в част от живота ни дотолкова, че дори не се замисляме докато шофираме. Има много въпроси, които си задаваме, когато чуем информация за пътни инциденти, при които са ранени или загинали хора: пил ли е шофьорът, бързо ли е карал, спазвали ли са предимството си всички участници. Със съвместната кампания, инициирана от НИС Петрол ЕООД, развиваща верига бенциностанции Gazprom Petrol Stations, подкрепена и от Главна дирекция "Национална полиция", отдел "Пътна полиция" ще се опитаме да си отговорим на още един въпрос: "Струва ли си"?, коментира участието в инициативата Мария Ботева, инспектор в отдел "Пътна полиция".

"Струва ли си, заради неспазването на правилата за безопасност и сигурност на движението, да расте броят на загиналите и осакатените по пътищата на България? Ние не желаем, поради тази причина, да расте броят на хората с увреждания – респективно на спортистите параолимпийци!", сподели Илия Лалов, председател на Българска параолимпийска асоциация.

По данни на полицията за 2016 година 708 души са загубили живота си на пътя, а 9 374 са били ранени. За сравнение с предходната година, загиналите отново са 708, но ранените – 7 225. Ето защо Газпром България предвижда редица активности, имащи за цел да покажат на шофьорите колко опасни могат да бъдат една чаша вино или едноминутен разговор по телефона по време на шофиране.

Последвайте канала на

Антония Симова
3713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини