Заболявания, които не инвалидизират, отпадат от ТЕЛК

  • 06 юли 2017 14:30

  • 330
  • 6
Заболявания, които не инвалидизират, отпадат от ТЕЛК
© Булфото (архив)

Някои заболявания, които не инвалидизират ще отпаднат от методиката за издаване на ТЕЛК. Това каза заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова пред журналисти.

Петрова участва в кръгла маса: "Демографски процеси и тенденции в България", която се провежда под патронажа на премиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Домакин на форума е Софийския университет.

Тя разясни какво ще включват промени в законодателството, в методиката и определяне на единен контролен орган. Вече имало работна група, която ще изготви промените. "Трябва да има един контролен орган, в момента имаме шест контролни органа. Контролът се извършва само по документи и това не дава добър ефект", коментира Султанка Петрова.

Тя посочи, че в резултат на слабия контрол имаме и такива лоши практики. 

Петрова заяви, че е склонна да вярва, че 1/3 от ТЕЛК решенията са неправомерно издадени. По думите й следва да не се дава възможност да се злоупотребява. Според нея е редно да няма вратички, които да позволяват издаването на фалшиви ТЕЛК решения. Тя бе категорична, че ще отпаднат заболявания, които не инвалидизират и ще има преразглеждане на някои решения. Освен това ще отпадне необходимостта от преосвидетелстване на хора с трайни увреждания. Така чрез молба хората, които имат съпътстващи заболявания, ще може да им бъде увеличен процентът на неработоспособност.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
330 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.11.09 | 10:06

6
е аз като НЯМАМ никако желание за работа , заради милиционер-мафиотския бизнес , трябва ли да се явя на ТЕЛК ? има ли категория ? омраза към идиотската система на грабеж и унижение за къшей хляб ? или трябва да се запиша в категория циганин ?

2017.09.27 | 16:37

3
КАТО НЯМАШ ЖЕЛАНИЕ ..НАДУПИ СЕ ,ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ТИ ГО ОТЦЕПИ ..И НЕ СТАВАЙ ЦИГАНИН ,ТИ СИ ПЕДАЛ ,А ЦИГАНИНА ТРЯБВА ДА ЕВЕ ЗА ДА СЕ ХРАНИ..
до отговарящия

2017.07.07 | 22:50

2
чудно ми е защо подскачаш ? явно си свикнал да живееш наведен и пълзящ , кога да те опраскат , кога за купичка кучешка храна , но осъзнаваш че може да получиш допълнителна порция от изродите докопали се до власт , не се ли усещаш колко си смешен
error

2017.11.09 | 10:06

5
На сега управлявящите пожелавам да им се разболеят децата и да тръгнат по мъките на прогнилата от корупция държава и тогава да ми говорят за инвалидни НИЩОЖНИ пенсийки и тогава да ми обясняват как пенсиите били неправомерно давани.Циганите дето окупират ТЕЛКовете и плаща

2017.11.09 | 10:06

4
АБЕ ТОЯ БОКО Е УНИКАТ ,ОТ КОЙ КРЪСТОПЪТ ГИ НАМИРА ТИЯ СКУМРИЙ ..ТЕ ЯВНО ЗА ЛЕКАРИ НЕ СТАВАТ ,ПОНЕ ДА ОБЪРКАТ И БЕЗ ТОВА ОБЪРКАНАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА....
karlo Lukankata

2017.07.07 | 11:11

1
Vie gospojo Stoqnova ne se molete mnogo za psihi4no bolnite...prekomerno svetec ne e i Bogu drag.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини