БСП: Няма видими резултати от Националната стратегия за интегриране на ромите

  • 05 юли 2017 10:46

  • 1198
  • 2
БСП: Няма видими резултати от Националната стратегия за интегриране на ромите
©

Въпросът е как ще се изпълнява Националната стратегия за интегриране на ромите за в бъдеще, защото досега видими резултатите от нея няма. Това заяви депутатът от БСП Георги Гьоков в НС по време на дебатите по Административния мониторингов доклад за 2016 г. по изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020).

"Съжалявам, че го казвам, но е така", добави той.

„В този доклад, реално имаме сбор от едни чиновнически отчети. Докладът представлява приноса на всички ангажирани институции за интегрирането на ромската общност в българското общество. Това е един документ, който може би е добре администриран от работливи хора, които съвестно, но формално са си свършили работата”, заяви Гьоков.

„Необходим е по-цялостен анализа на въпроса с ромската интеграция. Дали тя напредва. Случват ли се очакваните резултати. Ако не – защо? Какви са пречките? Без критичен анализ на свършеното досега, който да бъде представен на народните представители, ние няма имаме представа изпълнява ли се стратегията или само отбиваме номера”, посочи Гьоков.

„Никой в тази държава не може да каже, че има видим напредък в интеграцията на ромите в българското общество”, каза още депутатът от БСП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1198 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.06 | 01:07

2
А вие, другари от БСП, кога ще се интегрирате към българския народ???

2017.07.05 | 13:02

1
Малко смешно звучи- национална стратегия. По принцип, не мога да си спомня за някаква такава.

Добави коментар

Водещи новини