Светлозар Лазаров: Свидетели сме на еволюция на ромската престъпност (видео)

  • 05 юли 2017 08:06

  • 11877
  • 6
Светлозар Лазаров: Свидетели сме на еволюция на ромската престъпност (видео)
©

Колегите се справиха по най-добрия начин в Асеновград. Има задържани лица, има мерки за неотклонение, не бяха допуснати сблъсъци на етническа основа, не бе допусната ескалация на напрежението. Това е следствие на един много сериозен проблем назад във времето в града. Това каза бившият главен секретар на МВР и национален координатор на "Атака" Светлозар Лазаров в ефира на БТВ.

На въпрос дали са били предприети превантивни мерки, за да не се стига до тази ситуация в Асеновград, Лазаров коментира, че понякога не е в интерес на обществото определени действия на полицията да стават достояние на обществеността.

По думите му гетата в годините след прехода са довели до еволюция на ромска престъпност. Имаше битова престъпност, която премина в тежка престъпност, след това в организирана престъпност. Това е една структура, която се разви в родове и кланове. В тези места трудно проникват органите на МВР, социалните служби и т.н. След това дойде глобализацията, появиха се организации, които се загрижиха за правата на ромите. Оттук нататък имаме резултати - -циганизация. Ако направим един обстоен анализ на православните християни спрямо ислямизацията, имаме намаляване с около 2 млн. души на християните у нас. Това са резултати на процеси като глобализация, грешни управления, сбъркана приватизация и т.н. Хората, които се грижеха за "правата на ромите" доведоха до тези процеси“, направи анализ Лазаров.

„Наблюдаваме ислямизация на циганското население у нас“, отбеляза бившият главен секретар на МВР. „В гетото в Асеновград има джамия. Според местните строежът й е финансиран от Саудитска арабия. Когато говорим за Асеновград трябва да имаме предвид връзката му с Пазарджик. Там имаме две дела за радикален ислям и връзки с Ислямска държава. Изводът е, че ако не се вземат мерки тази ислямизация ще доведе до радикализация“, предупреди Лазаров.

Той предупреди, че има данни за интерес да се построи ислямистко училище на парцел в Стара Загора кв. "Три чучура".

„Дори по времето на османското робство народността е съхранена на основите на вярата и образованието. Нужна е интеграция, но в гетата интеграция няма“, добави Светлозар Лазаров.

По отношение на полицейските протести Лазаров заяви: „Винаги съм разбирал колегите си в МВР. Но увеличението на социалните придобивки не бива да стана за сметка на други сектори. С диалог нещата могат да се постигнат. Самите колеги признават, че има предприети стъпки от страна на управляващите. С ясна пътна карта биха могли да се постигнат, нужно е малко търпение и доверие. Работата на МВР е свързана с благоденствие в обществото“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11877 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
да те питам аз

2017.07.21 | 14:10

6
А ти га беше главен секретар защо си ждрапа макарите,ами не я пребори тази престъпност?
ГЕРБ & РОМА

2017.07.06 | 22:42

5
Най зле е при мутрата тиква циганите се чувстват в свой води и правят каквото си искат при Винету който най вероятно е техен събрат като му видиш тена на кожата!
АНТИ ГЕЙБЕРИСТ

2017.07.05 | 14:07

3
ВИНЕТУ НЕ Е ВИНОВЕН ,ЧЕ БОКО Е НЕНДЕРТАЛЕЦ ФЕДЕРБАЛИСТ.

2017.07.05 | 13:19

1
27 год. е така, бе мутренска главо, ти къде беше до сега, седесарски гей-парад ли?

2017.07.05 | 21:55

4
Я СИ ЕВИ МАЙКАТА -МАГИСТРАЛКА БЕ СВИНЬО ....
Русофилът

2017.07.05 | 14:06

2
АМЕРИКАНЦИТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ВИНОВНИ ПРАВ Е НАШИЯТ БРАТ РУСОФИЛ ЛАЗАРОВ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини