Сандански ще е домакин на фестивала "Балканско веселие"

  • 04 юли 2017 08:27

  • 4807
  • 1
Сандански ще е домакин на фестивала "Балканско веселие"
© Булфото (архив)

От 6 до 9 юли град Сандански ще бъде домакин на първия по рода си фестивал "Балканско веселие", съобщи пресцентърът на общината, която организира събитието заедно с "Мюзик медия клъстер".

Празникът ще обедини в себе си целодневно изложение на стоки от балкански производители, много атракциони за малки и големи, обособени кулинарни зони за ценители на вкусната кухня, занаятчийски работилници и творчески кътове. Специално за жителите и гостите на Сандански "Балканско веселие" ще предложи богата музикална програма за всички меломани и за всеки вкус.

За първи път в туристическия южен български град ще гостува сръбската прима Весна Змиянац, както и гръцката звезда Андреас Стамос, съобщават организаторите. Сред специалните музикални гости от България ще бъдат АлисияАлисия Истинското име фолк певицата Алисия е Ася Пламенова Дойчева, родена в Ихтиман. Очите на Алисия и АзисАзисВасил Троянов Боянов е роден в Сливен, но израства в Костинброд и в София (кв. Филиповци, кв.. Кръшни хора от любителите на българския фолклор се очакват при изпълненията на отдавна утвърдените народни певици Румяна Попова и Гуна Иванова, както и на младите Ива и Велислава Костадинови и Ива Давидова.

Списъкът на изпълнителите допълват талантливите Ванеса, Ашли и трио "Карамел", както и Ева и Клавдия - две от победителките в първия "БГ мюзик фестивал", състоял се неотдавна в гр. Сандански. Няма да липсват и самодейни състави и групи от Сандански и региона. Сцена на изявите на участниците в "Балканско веселие" от 6 до 9 юли ще бъде "Алея на дипломата" в южния град, а входът е свободен, допълват от община Сандански, която кани жителите и гостите на града на четиридневния празник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4807 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.04 | 13:43

1
Какво ще е това "Балканско веселие", седесарски гей-парад и препиване по английски образец?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини