Градушка е унищожила над 30 на сто от насажденията в три врачански села

  • 03 юли 2017 17:54

  • 9037
  • 1
Градушка е унищожила над 30 на сто от насажденията в три врачански села
© Pixabay

Градушка е унищожила повече от 30 на сто от насажденията в селата Баница, Мало Пещене и Оходен в община Враца, съобщиха от общинския пресцентър.

Вчера е валяла градушка и в селата Бели извор, Върбица, Косталево, Горно Пещене, Лиляче, Лютаджик, Паволче, Тишевица и Чирен, но в тях щетите не са сериозни, допълват от общината.

По данни на метеорологичната станция към Национален институт по метеорология и хидрология - филиал Плевен, падналото количество валежи през последното денонощие в община Враца е 72 литра на квадратен метър. Гръмотевичната буря, която продължи през цялата нощ, е предизвикала прекъсвания на електрозахранването в селата Вировско, Власатица, Върбица, Горно Пещене, Косталево, Лиляче, Лютаджик, Мало Пещене, Вировско, Мраморен и Тишевица. Днес електрозахранването е възстановено навсякъде.

В село Чирен от интензивните валежи е наводнена къща, а от откъснали се бетонови парчета е бил запушен отводнителен канал. Силната буря е съборила дърво на пътя между селата Челопек и Люти брод и пътната отсечка е била затворена. Днес дървото е отстранено и движението на автомобили е възстановено.

Днес Общинският кризисен щаб бе свикан от кмета на Враца Калин Каменов и ще продължи да следи ситуацията в населените места заради рязката смяна на атмосферните условия, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

БТА
9037 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bahaha

2017.07.05 | 13:38

1
Следи,не следи,от кмета какво зависи?Селяните откачиха да избиват всичко,каквото се мерне из градината им,сега не искат и последиците да си понасят.Човек трябва да стане по-добър към всичко живо!

Добави коментар

Водещи новини