Порои наводниха Русе и Търговище, в София също се изсипа проливен дъжд (обновена)

  • 03 юли 2017 18:28

  • 25418
  • 3
Порои наводниха Русе и Търговище, в София също се изсипа проливен дъжд (обновена)
© Булфото (архив)

Порой наводни улици, булеварди и подлези в Русе, закъсали са много автомобили. Това съобщи директорът на противопожарната служба в града комисар Димитър Павлов.

За 40 минути този следобед паднаха 29 л/кв. м, като продължава да вали, информираха от хидрометеорологичната станция. Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров обясни, че шахтите не са успели да поемат голямото количество вода. Павлов каза, че екипите на противопожарната служба реагират на множество сигнали за закъсали автомобили, както и на тролей с пътници. Той призова шофьорите да не предприемат пътуване в ниските участъци на града, където винаги се получават огромни локви при много проливен дъжд. Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев обясни, че в девет села в региона има частично нарушение на електроподаването, като пет от тях са в община Две могили. Към момента няма сигнали за бедстващи или пострадали хора.

Пороен дъжд с градушка затвори възлова улица в Търговище, други заприличаха на реки, има паднали дървета. Градушка с размери на грахово зърно валя в продължение на 4-5 минути над града, но беше примесена с пороен дъжд и няма сериозни поражения. По време и малко след поройния дъжд, продължил половин час, са измерени 26 литра на квадратен метър, каза за БТА Красимира Стойчева , ръководител на Метеорологичната обсерватория в Търговище. В следобедните часове градушка с размери на лешник е паднала и над Омуртагско. Щетите по културите тепърва ще се изясняват.

В Търговище след пороя има 40 см вода на бул. "Ал. Стамболийски" . Служители на Пътна полиция спират преминаването на автомобили по него и отклоняват движението до нормализиране на ситуацията. Шахтите са отворени, но не успяват да поемат огромното количество вода, съобщиха от общинския пресцентър. Има аварирали автомобили на няколко улици, както и паднали дървета. Екипи на Община Търговище и полицията работят из целия град, за да започне изваждане на закъсалите коли и премахването на съборените дървета след стихията.

Над София също се изсипа проливен дъжд. Някои от улиците в столицата са наводнени, поради невъзможност на отводнителните шахти да поемат количеството вода.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
25418 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.04 | 08:09

3
И господ ни намрази, че вече 27г. търпим мутро-седесарската власт. И със земетръс ще ни накаже ако не ги затворим тия в Белене.

2017.07.04 | 08:09

2
Когато в една държава, простак-бандит-мафиот, като Б.Борисов е премиер, такава държава и народ, вървят към своята гибел!

2017.07.04 | 07:52

1
Tova ne e absurd dami i gospoda, tova e masovo iztreblenie na edin narod. Nashiyat narod ne umira, toy e ubivan i ubiytsiyte mu si imat imena i adresi!

Добави коментар

Водещи новини