Частични кметски избори се провеждат в четири населени места в страната

  • 02 юли 2017 07:39

  • 1122
  • 0
Частични кметски избори се провеждат в четири населени места в страната
© Булфото (Архив)

Частични кметски избори се провеждат в четири населени места в страната.

Избори за кмет ще се проведат в община Антоново, област Търговище, след като в началото на април ОИК – Антоново прекрати предсрочно правомощията на кмета на Община Антоново Танер Али поради избирането му за народен представител в 44-то Народно събрание. В кметската надпревара участват трима кандидати. Това са кандидатът на БСП Цветелина Станкова, издигнатият от ДПС Хайредин Мехмедов и Али Алиев от ГЕРБ. За участие във вота е регистрирана и партия „Воля“, но до крайния срок на 6 юни тя не е издигнала свой кандидат за кметския пост. На територията на общината са разкрити 39 секционни избирателни комисии. Право на глас в Община Антоново имат 5 121 души.


Двама са кандидатите за кметския пост в село Бошуля, община Септември, област Пазарджик. Христина Венчева е издигната от ПП ГЕРБ, а досегашния кмет Любен Христосков, който подаде оставка през месец март, отново е кандидат за кмет, издигнат от БСП. До провеждане на частични местни избори в село Бошуля се стигна, след като кметът на селото Любен Христосков подаде молба за напускане на поста през март 2017 година, тъй като с решение на ВАС бе възстановен на работа в системата на МВР. 677 гласоподаватели имат право на глас на частичните кметски избори в село Бошуля. На територията на селото е разкрита една Секционна избирателна комисия.

Частични кметски избори ще има и в село Тръстеник, община Иваново, област Русе. За участие във вота са регистрирани Атанас Атанасов, издигнат от ГЕРБ, Ивайло Христов - кандидат на БСП, Айгюле Мехмедова от ДПС и Ивайло Игнатов, издигнат от ПП „Воля“. В деня на вота в селото ще бъдат разкрити две секции. Секцията, която ще се помещава в читалището, е с обособен асансьор, пригоден за хора с трайни увреждания. С право на вот в населеното място са 1108 души. До частични избори в село Тръстеник се стига заради настъпила смърт на избрания за кмет на 26 октомври 2015 година Валентин Иванов Великов.

Кметски избори ще има и в село Ябълково, община Димитровград, област Хасково. Там в кметската надпревара ще участват Вангел Попов от ГЕРБ и издигнатият от Инициативен комитет Костадин Атанасов. До провеждането на частичен вот се стигна след като Общинската избирателна комисия в Димитровград предсрочно прекрати пълномощията на кмета Антон Илиев, за когото проверка установи, че е бил вписан в Търговския регистър като член на Управителния съвет на земеделска кооперация в селото, което нарушава закона. На територията на село Ябълково са разкрити 2 избирателни секции, а право на глас имат 1146.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1122 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини