Жегата продължава и днес, но идват бури и градушки

  • 02 юли 2017 06:37

  • 16509
  • 0
Жегата продължава и днес, но идват бури и градушки
© Pixabay

След голямата жега вчера, днес ще е малко по-поносимо, температурите ще се понижат и ще са предимно от 32 до 37 градуса.

През по-голямата част от деня ще е предимно слънчево, но привечер и през нощта срещу понеделник в Северозападна България ще започне промяна на времето. Очакват се гръмотевични бури, интензивни валежи и градушки. Затова в шест области от Северозападна България е обявен жълт код. Очакваните количества дъжд са до 25 литра на квадратен метър, а на изолирани места - и до 50 литра. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка и София област.

Жълт код, но за високи температури - между 35 и 38 градуса, е обявен в 17 области от страната. Предупреждението е в сила за областите Плевенска, Ловешка, Габровка, Великотърновска, Русенска, Търговщка, Разградска, Силистренска, Ямболска, Сливенска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка и Благоевградска.

Няма предупреждения за опасни явления за областите Добричка, Варненска, Шуменска, Бургаска, Пернишка, Кюстендилска, както и за София-град.

В понеделник валежите и захлаждането ще продължат и температурите вече ще са около 25 градуса.

Последвайте канала на

Десислава Станева
16509 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини