Антиправителствен протест събра хиляди в Лондон (видео+галерия)

  • 01 юли 2017 20:05

  • 8073
  • 5
Антиправителствен протест събра хиляди в Лондон (видео+галерия)
© Getty Images/Guliver

Хиляди демонстранти образуваха днес шествие в Лондон, за да протестират срещу мерките на драстични икономии на правителството на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в и да изразят мнението, че министър-председателката е изгубила всякаква легитимност след обрата на парламентарните избори на 8 юни, предаде Франс прес.

Начело на протестиращите се издигаше голям плакат с надпис "Торите вън", а на други пишеше "Бюджетните съкращения струват човешки животи" - предвид политиката на драстични икономии, провеждана от управляващите консерватори от 2010 година.
Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в преминава през криза на лидерството след парламентарните избори, преди които беше убедена в пълната си победа, но в крайна сметка изгуби абсолютното мнозинство в парламента и голяма част от доверието на обществото.

Движението против драстичните икономии Пипълс асембли (People's Assembly), което е един от организаторите на днешния протест, е на мнение, че пожарът в небостъргача Гренфел, при който по-рано този месец загинаха най-малко 80 души, е "най-трагичният пример какви могат да бъдат последиците от драстичните икономии". Оцелели от трагедията обвиниха управителите на сградата, че са правили икономии за сметка на тяхната безопасност.

В четвъртък Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в едва успя да получи вот на доверие в парламента, благодарение на спорната подкрепа на Демократичната юнионистка партия (ДЮП) - малка ултраконсервативна северноирландска партия. В сряда правителството даде първи сигнали за смекчаване на политиката си на драстични икономии, като посочи, че може да обмисли повишение на заплатите в обществения сектор.

Никакво решение обаче не може да бъде прието преди гласуването на бюджета, най-вероятно през есента, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8073 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.07.03 | 10:08

4
КОМУНЕТАТА ИСКАТ ЛЕЖ ПА ЯЖ АМА НЕ СТАВА ХАХХА

2017.07.03 | 10:08

5
Ти на азиатските паразити комунета ли им викаш?
редник

2017.07.03 | 10:07

2
И демокрацията им като храните им , лъскави и цветни ама не стават за ядене и тровят, излъгахме се и се прецакахме преди 27 години!

2017.07.03 | 10:08

3
МНОГО СА ДОБРИ ЗА ЯДЕНЕ, ЯБЪЛКИТЕ ИМ СА ПО-ДОБРИ ОТ ТУКАШНИТЕ, КАРТОФИ, БИРА, МЕСО ВСИЧКО ИМ Е ИСТИНСКО.

2017.07.03 | 10:07

1
ПЛАТЕНИ КОМУНЕТА МАЙКАТА ДА СИ ИБЕТЕ

Добави коментар

Водещи новини