Боил Банов назначи нов директор на НДК (видео)

  • 30 юни 2017 12:16

  • 6940
  • 4
Боил Банов назначи нов директор на НДК (видео)
©

От три дни НДК вече е част от Министерството на културата. С оглед на ключовото събитие за страната, в което дворецът ще бъде главен участник, днес ще говоря за подготовката на сградата и ремонтите.

Това каза на специален брифинг министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за, който коментира казуса НДК. Моят избор за Изпълнителен директор и Съвет на директорите е свързан главно и основно с приключването на ремонтите. В този смисъл моят избор не е съсредоточен върху творческата част от работата на НДК, а изцяло е свързан с приключването в срок и законосъобразно на ремонтите. Дай Боже на есен да разговаряме и за художествената част, каза още той.

Изпълнителен директор на НДК става Ангел Митев, който до днес изпълняваше същата длъжност в държавното дружество "Реставрация". Компетентен човек, който от години се занимава с ремонти. Красимир Петков, който е строителен инженер, става председател на Съвета на директорите, разкри Банов.

Изборът ми за този временен Изпълнителен директор и Съвет на директорите е изцяло базиран на идеята ремонтите да приключат в срок. За това ни е нужен Изпълнителен директор и Съвет, които да са компетентни и експерти. Такива са обстоятелствата. Има да се подписват документи за десетки милиони и тези хора са специалисти, които могат веднага да навлезат в областта. Те трябва да слагат подписи буквално от вторник. Това е визията с оглед на ситуацията. Те трябва да знаят какво разписват. Те трябва да направят така, че ремонтът не само да завърши в срок, но и да бъде качествен. Най-спешната обществена поръчка е по въпросите на сигурността в НДК, обяви министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6940 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.02 | 21:39

4
И ЩЕ СЛОЖАТ ПОРЕДНАТА ГЕЙБЕРСКА КОРУМПИРАНА ПОДЛОГА.

2017.07.01 | 08:54

2
Седесарската далавера в НДК е като тая на Софиянски с подлезите, ремонтът на Костов на стадион Левски, магистралите на Тиквата. Цацаров, спиш ли?

2017.07.01 | 08:54

3
КУНЕВАТА ДАЛАВЕРА, СЪЩАТА КАТО БЕСЕПАРСКАТА
Сашо

2017.07.01 | 08:53

1
НДК не развива култура.Боршош направи терен за негови познати да си правят пиески и тъпи представленийца. НДК не се нуждае да прави театър, а повече дипломатически културни мероприятия. Салона на изкуствата си го е имало години, преди да дойде Супата. Дори имше доста повече

Добави коментар

Водещи новини