Отварят до час тръбата за Варна на тунел "Ечемишка"

  • 30 юни 2017 11:07

  • 3558
  • 0
Отварят до час тръбата за Варна на тунел "Ечемишка"
© Булфото (архив)

До час тръбата за Варна на тунел "Ечемишка" ще е отворена за движение.

Това обяви министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е пред журналисти, след като инспектира тунела, непосредствено преди пускането на движението по ремонтираната тръба. След възстановяването на движението, трафикът към Варна и София ще преминава без ограничение в двете тръби на тунела. Ремонтираното съоръжение е снабдено с нови осветителни тела, вентилатор, има алтернативно захранване и видеонаблюдение. Пътната част е преасфалтирана, а положената маркировка е шумяща, за да се осигури безопасността на пътуващите.

Министърът напомни, че съоръжението не е ремонтирано от 1984 година. Само по магистрала "Хемус" по индикативни разчети за 45 км асфалтови дейности за останалите неремонтирани тръби на туниелите и мостовите съоръжения са нужни между 220 и 240 млн. лева, каза Нанков като допълни, че ресурсът ще се отделя постепенно.

По отношение на ремонта на мостовото съоръжение при Витиня министърът напомни, че е стартирало с повече от два месеца закъснение. По тази причина е безсмислено да бъде пуснат тунел "Витиня " при положение, че мостовото съоръжение няма да е готово. По него има работа поне месец и десет дни .

Последвайте канала на

БТА
3558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини