Служители на митницата също се включват в проверките в Слънчев бряг

  • 29 юни 2017 19:04

  • 4949
  • 0
Служители на митницата също се включват в проверките в Слънчев бряг
© Булфото (архив)

Между 30 и 50 служители на митниците ще се включат в проверките на ОДМВР - Бургас и Национална агенция по приходите, стартирали в резултат на дейността на междуведомствения координационен център, изграден през миналата година. Това бе съобщено на брифинг в Бургас от директора на Агенция "Митници" Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.

По думите му митничарите ще осъществяват контрол на акцизните стоки, чието потребление през активния летен туристически сезон се е увеличило многократно. Според Костов неплащането на акциз без значение за алкохол, цигари или горива, води до големи щети за държавния бюджет.

Заместник - министърът на финасите Бойко Атанасов обясни, че контролът и проверките от страна на държавата идват, когато има нелоялни и непроявяващи самоконтрол към спазване на финансовата дисциплина търговци. Те ще са и на прицела на проверките, осъществявани от съвместни екипи на служители от МВР, НАП и Агенция "Митници".

Според Васил Панов - директор на Дирекция "Контрол" в НАП, акцентът на тези проверки ще е свързан със запечатване на търговски обекти при констатирано неиздаване на касови бележки. Стремежът е това запечатване да се извършва в срок от 24 часа от установяване на нарушението, като идеята е търговците да бъдат дисциплинирани към спазване на законовите изисквания. Панов счита, че затварянето на търговските обекти - нарушители е средство, а не резултат, какъвто се явява вдигането на приходите в края на сезона и спазването на законовите норми.

За гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите по Южното Черноморие, и в частност в Слънчев бряг, близо 1 000 командировани полицаи от вътрешността на България ще подкрепят действията на колегите си от ОДМВР - Бургас, съобщи главен комисар Христо Терзийски - директор на главна дирекция "Национална полиция". По думите му сред тях освен служители от патрулно-постова дейност и пътни полицаи, ще има и множество оперативни работници, които ще насочат усилията си към ограничаване случаите на джебчийски кражби, чиито извършители са най-често от областите Плевен и Силистра.

След броени дни на територията на Бургаски регион пристигат командировани нови десет пътни полицаи. Те ще разполагат за проверките си с тестове за наркотици и дрегери за алкохол. Те заедно с колегите си ще се включат и в проверките на скъпите и луксозни автомобили, стартирали през миналия летен сезон на територията на Слънчев бряг.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4949 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини