Мнозинството във ВСС провали кворума на заседанието заради "ставащо отвън" (снимки)

  • 29 юни 2017 13:14

  • 2796
  • 2
Мнозинството във ВСС провали кворума на заседанието заради "ставащо отвън" (снимки)
© Булфото

Заради "ставащо отвън" мнозинството от членовете на ВСС напусна заседанието на Съвета и така провали кворума. Предложението бе на председателя на ВАС Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, който визира бдението в подкрепа на председателя на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет.

Около 40-ина граждани се събраха след инициатива, започнала в интернет. Тя пък беше след сигнал в Съвета срещу Панов, че е присъствал на събитие в подкрепа на отец Паоло Кортези.

Събралите се в подкрепа на Панов освиркаха Колев при влизането му в сградата.

Предложението на Колев заседанието да прекъсне дойде, след като вече бяха гласувани над 30 точки от дневния ред, а пред сградата на ВСС имаше около 10-ина души.

Предлагам да прекратим заседанието, другите точки трябва да се докладват в спокойна обстановка, каза Колев и веднага след него голяма част от членовете на Съвета напуснаха залата.

Честно казано, някак си този цирк ми идва в повече, каза на свой ред главният прокурор, който също напусна заседанието.

Тук е имало много протести, имаше опити за самозапалване, имаше агнешки главички, никога изразено отношение срещу наши предполагаеми действия не е водило до прекъсване на заседанието. С тези думи Соня Найденова се опита да върне колегите си в залата.

На излизане Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, който днес водеше заседанието, поради отсъствието на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и Димитър Узунов, обяви, че е останал изненадан от прекъсването.

Точката срещу Панов остава висяща и вероятно ще бъде разгледана следващата седмица.

Държавата се преобръща в нещо различно, от което трябва да бъде една нормална държава. Защитата на човешките права не са партийно-политическа дейност, заяви Панов и повтори отново, че между него и Цацаров няма лична война, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2796 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.01 | 09:56

2
Слугите на Мафията - Цацаров,Колев,Узунов,Бояджиев...И докато за милиционерите Колев и Бояджиев това не би било изненада,жалкото е , че интелигентен и образован юрист като Цацаров петни професията!
Трол Панов

2017.06.30 | 18:07

1
Долен мръсен лигав троол

Добави коментар

Водещи новини