Обсъждат изграждането на АМ "Хемус" и значението й за Северна България

  • 29 юни 2017 08:19

  • 1799
  • 1
Обсъждат изграждането на АМ "Хемус" и значението й за Северна България
© Булфото (архив)

Национална дискусия за доизграждането на магистрала "Хемус" и нейното значение за възраждане на Северна България ще се проведе по-късно през деня във Велико Търново, информира БНР.

Министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е ще представи вариантите за трасето на магистралата.

Депутатите от регионите по трасето на бъдещата магистрала, кметовете и предприемачи от Северна България ще коментират икономическите възможности, които ще отвори довършването на "Хемус".

Магистрата е приоритетна за правителството, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов: "Да можем да реализираме и да сбъднем една мечта от десетилетия за българските граждани. Това ще облекчи много пътната обстановка".

Според последните промени в трасето на магистрала „Хемус“ се предвижда тя да преминава покрай Велико Търново на 15 километра.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1799 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.29 | 19:21

1
Мутро-седесарската власт си гласува по 3 милиона за самолетни билети на месец, заплати огромни, нека обсъждат, работа нямат.

Добави коментар

Водещи новини