Захариева: Приоритети в българското председателство са икономическото развитие, сигурността и правос

  • 28 юни 2017 15:39

  • 2348
  • 3
Захариева: Приоритети в българското председателство са икономическото развитие, сигурността и правос
© МВнР

България, Австрия и Естония се обединиха около 5 важни приоритета. Първият е свързан с икономическото развитие, работни места, растеж и конкурентоспособност. Вторият е съюз, който защитава своите граждани и е свързан със социалните политики на ЕС. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на по време на заседание на парламентарната комисия по външни работи.

„Третият приоритет е изграждането на енергийния съюз и политиката за климата. Темата е чувствителна, но е изключително важна за България“, обясни тя. „Трябва да имаме самочувствие, че България не просто следва политиките и досиетата, които се предлагат от комисията или други държави, но е и инициатор на много важни политики за сближаване“, добави министър Захариева.

На четвърто място вицепремиерът постави правосъдието. "Там въпросите са за миграция и правосъдие, двете теми изключително важни за България“, посочи Захариева и поясни, че приоритетът е важен за страната ни от една страна като външна граница на ЕС и активен участник и инициатор по новата европейска политика по убежищата.

„Петият ни приоритет е свързан с ролята на Европа като фактор на световната сцена. Това са външнополитическите приоритети на ЕС“, посочи министърът и допълни, че приоритетът е важен, защото се преплита с теми като сигурността и миграционната политика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2348 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.30 | 21:45

3
ОЧАЛАТ ТЪП СОРОСОИД

2017.06.30 | 21:45

2
Тъкмо от Европа ще видят какви са мафиоти Герб на хората със заплата от 400 лева и пенсионерите хич не им пука за това предателство. Ако мисли че мафиота от Банкя ще си излъска имиджа жестоко се лъже.

2017.06.30 | 21:44

1
"German Interior Minister Friedrich already using fears of poverty immigrants and the mafia" А Бойко, не обясни ли на Меркел, че в Гробария няма мафия и всички Гробари са щастливи и богати?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини