Берлинската полиция оправда своите служители, отстранени от охраната на Г-20 заради гуляй

  • 28 юни 2017 14:38

  • 3207
  • 0
Берлинската полиция оправда своите служители, отстранени от охраната на Г-20 заради гуляй
© Gettyimages

Полицията на Берлин, чиито служители вчера бяха отстранени от охраняването на срещата на върха на Г-20 заради разюздано поведение по време на гуляй, се опита да оправдае случилото се като нормална човешка слабост.

В акаунта на полицията на германската столица във Фейсбук се обяснява, че скандалното празненство е било по повод рождените дни на двама от полицаите и не се е състояло на публично място, предаде ТАСС.

В съобщението се отбелязва, че празненството е било във фургонно селище на 70 км от Хамбург, където са настанени само служители на реда, и че е било организирано спонтанно в свободното време на полицаите, които са си пийнали и са потанцували. Берлинските полицаи освен това изразяват недоволство от факта, че колегите им в Хамбург са привлекли общественото внимание към случилото се.

Вчера стана известно, че около 300 полицаи, изпратени за да осигуряват охраната на срещата на Г-20 на 7 и 8 юли, са били върнати обратно заради непристойно поведение. Според германски медии полицаите се държали разюздано в импровизирания лагер, след като се напили, пушили наргиле и се облекчавали на обществени места. Една полицайка танцувала на масата с оръжие в ръка само по халат, припомня БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини