Паметниците на загиналите граничари придобиват статут на военни паметници

  • 28 юни 2017 14:07

  • 845
  • 0
Паметниците на загиналите граничари придобиват статут на военни паметници
© Булфото (архив)

Паметниците на загиналите граничари в защита на държавната граница да придобият статут на военни паметници, реши на първо четене парламентът с гласуваните промени в Закона за военните паметници. Те са предложени от Обединените патриоти.

Между двете четения БСП ще внесе предложение военни да бъдат и паметниците на прославени военноначалници, загинали във войните, които по една или друга причина нямат такъв статут, обяви Славчо Велков. "Такива са паметниците на ген. Данаил Николаев, на 11 командири на полкове, 12 дейци на ВМРО и македоноодринското движение, военни министри и др.", уточни той.

Левицата ще предложи също и основания да бъде поискан допълнителен бюджет и разширен щатът Военно-историческия музей, който в момента се грижи за паметниците, но разполага с много малък персонал и два филиала. Преди това депутатите гласуваха изменения в Закона за Българската агенция по безопасност на храните, заради промяната на структурата на Министерския съвет и преобразуването на земеделското ведомство в Министерство на земеделието, храните и горите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини