Румен Радев: Изтребителите не са кренвирши

  • 28 юни 2017 13:49

  • 16824
  • 3
Румен Радев: Изтребителите не са кренвирши
© Булфото (архив)

"Грипен" не са кренвирши, за да бъдат ей така произведени. Те се произвеждат по поръчка”, каза от Букурещ президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по повод задочния сблъсък с управляващата партия ГЕРБ по темата с изтребителите.

Заради скандалите днес депутатите създадоха със 114 гласа „за”, 69 – против и 9 – „въздържал се” Временна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет. Предложението за това дойде от парламентарната група на ГЕРБ, а в мотивите му е записано, че заключителният етап от процедурата се е развил по време на служебното правителство с премиер Огнян Герджиков, а това според тях е период без ефективни методи за упражняване на контрол на изпълнителната власт, заради неработещия парламент.

Комисията ще се състои от 19 народни представители за срок от 2 месеца. За председател на комисията бе избран народният представител от ГЕРБ Емил Христов, а за зам.-председател Христо Гаджев.


Членове на комисията от ГЕРБ ще бъдат: Пламен Манушев, Владимир Тошев, Антон Тодоров, Анна Александрова, Евгения Ангелкова и Маноил Манев. От „БСП за България“: Жельо Бойчев, Филип Попов, Спас Панчев, Николай Цонков, Петър Витанов и Таско Ерменков. От „Обединени патриоти“ членове на комисията ще бъдат: Милен Михов и Борис Вангелов. От ДПС - Симеон Симеонов и Джейхан Имбрямов. От „Воля“ - Слави Нецов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
16824 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дуци

2017.07.04 | 07:51

3
Брей че компетентна комисия от цървули ,същата като правитеството ни , което напълно ще затрие и без това анемичната ни държава !
Гол Тупан

2017.07.04 | 07:51

2
Абе тия от комисията виждали ли са някога изтребител на живо!!!!????? Всичката ни работа е такава и затова сме на това дередже! Къде са бойните авиатори да си кажат думата? А забрВих те отдавна са пенсионирани... навремето имаше изстребиъелна авиация За жалост сега НЯМА....

2017.07.01 | 18:39

1
КАТО ГЛЕДАМ КОМИСИЯТА Е БАЯ КОМПЕТЕНТНА ПО ВЪПРОСА ОТ КОЯ СТРАНА НА САМОЛЕТА МОГАТ ДА СЕ ПЕКАТ ЧУШКИ НА ЧУШКОПЕКА ..ОТ ЛЯВАТА -БСП ,ОТ ДЯСНАТА -ГРОБ ИЛИ ОТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ...ОТ КЪМ ГЪЗА....ОПРЕДЕЛЕНО И АЗ СЪМ ЗА ..ОТ КЪМ ГЪЗА...

Добави коментар

Водещи новини