ДПС ще подкрепи анкетна комисия в парламента по казуса с НДК

  • 28 юни 2017 12:28

  • 2651
  • 0
ДПС ще подкрепи анкетна комисия в парламента по казуса с НДК
© Булфото

ДПС ще подкрепи анкетна комисия в парламента по казуса с НДК. Това потвърди пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Така от Движението се надяват, освен конкретните факти по скандала, да научат и какви са приоритетите на предстоящото българско европредседателство, тъй като до момента не са обсъждани в нашия законодателен орган.

По-рано днес от парламентарната трибуна лидерът на социалистите Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за атакува управляващите, че не представят основните задачи на страната ни, когато поеме лидерството на ЕС, както и за това, което се случва около директора на НДК Мирослав Боршош. Тя обяви, че левицата ще предложи анкетна комисия и ще подаде сигнал до главния прокурор с искане за проверка. Нинова смята, че става дума за противопоставяне на две лобита в ГЕРБ.

Случаят за нас по-скоро е за прокуратурата, но доколкото засяга подготовката на България за европредседателството, може би ще трябва да се заеме и парламентът, коментира още Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. По думите му, в казуса няма нещо, което да не притеснява ДПС. Изобщо темата с председателството ни притеснява страшно много, говорихме още по време на консултациите за управление, че приоритетите ще бъдат изработени с консенсус, припомни той. Вместо това те се изработвали от някого някъде, а парламентът бил в неведение, нямало дебат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини