Минерална вода с роза - хит сред китайците

  • 28 юни 2017 08:34

  • 4387
  • 1
Минерална вода с роза - хит сред китайците
© Pixabay

Минерална вода с роза е един от най-търсените продукти сред китайците. Това каза доц. Мариана Тиен, китаист към БАН след откриването на форума „По Западния път на коприната“. Тя обясни, че България се представя с учениците им именно с българската роза от няколко поколения, пише "Монитор".

Според специалистът, за да привлечем туристи от Китай е много важно да заложим на традиционните родни продукти. Освен розата, най-търсени са киселото мляко и виното. Важно е да има и обиколки турове, като към България се добавят Гърция или Румъния, или Турция.

Профилът на китайските туристи е коренно различен от европейците, обясни още Тиен. И поясни, че не се пекат, не се интересуват от СПА и уединение, а обичат много шумни места. Трябва да наблегнем на това, за да ги спечелим, категорична е тя. По думите й харесват 4-5 звездни хотели и най-често остават за около седмица.

Сред основните проблеми, за да се промотира страната е, че нямаме сайт на китайски, липсват и екскурзоводи с техния език. Освен това платформите, през които се популяризира България изобщо не се ползват там, обясни още експертът.

Общи туристически пакети с държавите от Западния път на коприната са един от начините за привличане на китайците, в които се планира да участва България. Много са държавите, с които можем да реализираме общи туристически пакети и точно това е идеята на сътрудничеството в рамките на Световната организация по туризъм (СОТ), като акцентът е представянето на културно-историческите обекти по пътя, каза министърът на туризма Николина Ангелкова на форума. Тя посочи, че създаденият регистър на туристическите атракции и онлайн платформата „Аз обичам България“, която стартира със 100-те национални туристически обекта отразява една част от инициативите, които следва да се реализират по Западния път на коприната.

А през миналата година китайските туристи в Европа са били близо 20 млн., прогнозите са през 2018 г. да има сериозен наплив, като бройката им може да достигне до 100 млн. Именно следващата година е посветена на отношенията Европейски съюз-Китай.

Последвайте канала на

Novini.bg
4387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Юю

2017.06.28 | 12:47

1
Пак манипулация на глупавия бг народ

Добави коментар

Водещи новини