Красимир Каракачанов: С парите за българския войник не трябва да се заиграва (видео)

  • 28 юни 2017 08:33

  • 4069
  • 3
Красимир Каракачанов: С парите за българския войник не трябва да се заиграва (видео)
© БНТ

Трите проекта за модернизация на въоръжените сили трябва да се движат едновременно. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Проектът за избор на изтребител не е предрешен. Започват конкретните преговори за цени и срокове. Проектите не трябва да се забавят, защото нуждата от модернизация е належаща от много време, заяви той. По думите му сегашните изтребители могат да бъдат ползвани максимум до 2029-2030 г., ако се поддържат.

След като трите проекта бъдат гласувани в парламента, ще бъде създадена междуведомствена работна група и започват разговорите. Ще се стремим максимална част от тези проекти да бъде изпълнявана от българската индустрия. Тези 3 млрд. ако бъде така добър да ги отдели българският данъкоплатец, трябва да минат през българската икономика и да се върнат в бюджета под формата на данъци, посочи военният министър.

В разговор премиерът Борисов поиска от мен нещата при обществените поръчки в армията да бъдат прозрачни и да не се допускат никакви съмнения за корупция. Мисля, че това е правилно, с парите за българския войник не трябва да се заиграва. Ясно е, че досега е имало корупционни схеми, от които някой се е възползвал. Това е било за сметка на българските мъже и жени, които пазят страната ни. Имало е например купуване на обувки за 255 лв., години наред се провалят обществените поръчки за храна. Това се нарича мародерство и не трябва да се позволява в нито едно отношение. За да се не се случват подобни неща, трябва да има строг контрол, подчерта Каракачанов.

По думите му в армията има 25% недокомплект, като най-тежко е положението в сухопътни войски. Искам в следващия бюджет да бъдат договорени по-високи заплати, защото в момента те са изключително ниски. 608 лв. е основната заплата. Не искам да извивам ръцете на никой, увеличението е въпрос на разговори, но ще продължим да настояваме за това, каза още Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4069 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.28 | 21:53

3
Че от герб не си играят искат и бюджета на армията да окрадат и да купят най-скапаната техника и 40 годишни самолети...Това не е игра а поредното национално предателство на герб-гроб

2017.06.28 | 21:53

2
а с хляба на Българския пенсионер може да се заиграва? а агент на ДС с таен прякор доносник Дончо? я се виж какъв търбух имаш бе свиньо проста продажна
коко

2017.06.28 | 21:52

1
Войниците дето пазят тиквата ли ? И да стане война ще пазят отрочетата на тиквата а не мене

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини