Валери Симеонов свиква Координационния център за българите в Украйна

  • 27 юни 2017 17:42

  • 4135
  • 2
Валери Симеонов свиква Координационния център за българите в Украйна
© Булфото (Архив)

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 свиква среща на Координационния център за връзка с българите в Украйна утре в Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

На нея ще присъстват министри и заместник-министри на външните работи, на вътрешните работи, на правосъдието, на труда и социалната политика, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, представители на Българския червен кръст, на Националното сдружение на общините в Република България и Държавната агенция за българите в чужбина. В срещата ще участва и председателят на Асоциацията за българите в Украйна Антон Киссе. Координационният център функционира към Държавната агенция за българите в чужбина и се ръководи от нейния председател Петър Харалампиев.

На срещата ще бъде обсъдено функционирането на Координационния център, както и откриването на „горещ“ телефон и e-mail адрес, на който да бъдат подавани сигнали и новини за положението на българското малцинство в зоните на конфликт. Ще бъдат обсъдени също възможностите на Координационния център да предоставя на българските институции информация за обстановката в Украйна и вероятни рискове за българското малцинство, да поддържа връзка с неправителствени организации в Украйна, с българското посолство в Киев и с Генералното ни консулство в Одеса.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4135 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
naco

2017.06.27 | 22:42

2
Къде ги СВИКВА? В,КОЙ от многото му ХОТЕЛИ? НАРОДЕ????
вд

2017.06.27 | 22:42

1
другата ви е всичката наред,оправихте важните неща,друго е май валерка да си в голямата власт,не напразно искахте 4 години управление,ще забравите всички обещания,вече започнахте

Добави коментар

Водещи новини