Пак Гън Хе планирала убийство на Ким Чен Ун

  • 27 юни 2017 06:56

  • 4723
  • 0
Пак Гън Хе планирала убийство на Ким Чен Ун
©

Предишното правителство на Южна Корея, оглавявано от президента Пак Гън Хе е планирало да ликвидира Ким Чен Ун, прикривайки смъртта му като "нещастен случай". Това съобщи в понеделник японският вестник "Асахи", позовавайки сведенията си на документи, подписани от самата Пак.

По сведения на медията, позорно сваленият от власт южнокорейски президент е подписала през декември 2015 година документ за "смяна на ръководството" на КНДР, като работата е била възложена на националното разузнаване. Сред разглежданите варианти е било симулирането на обикновен пътен инцидент или причиняването на катастрофа на влака, с който Ким Чен Ун се е предвижвал.

Въпреки това обаче опитите за преврат в Пхенян са се провалили в резултат на развихрилия се скандал, който впоследствие коства не само поста, но и достойнството на първата жена президент в страната.

Както отбелязва изданието яростната позиция на Република Корея спрямо съседката й е била породена от активизацията на военните програми на КНДР и най-вече от успеха й при разработката на ядрени оръжия.

Настоящият обитател на Синия дом (президентския дворец) Мун Дже Ин обаче няма намерение да продължи с намеренията на свалената от власт Пак.

Последвайте канала на

Novini.bg
4723 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини