Освободиха швед, отвлечен през 2011 г. от Ал Кайда в Мали

  • 26 юни 2017 18:20

  • 1719
  • 0
Освободиха швед, отвлечен през 2011 г. от Ал Кайда в Мали
©

Шведският гражданин Йохан Густавсон, отвлечен от Ал Кайда през ноември 2011 г. в северната част на Мали заедно с гражданина на Южна Африка Стивън Малкълм Макгоун, беше освободен. Това съобщи Франс прес, цитирайки шведското правителство.

"С радост мога да обявя, че Йохан Густавсон беше освободен и може да се върне в Швеция", се казва в изявление на ръководителката на шведската дипломация Маргот Валстрьом. В официалното съобщение се говори само за сътрудничество между министерството на външните работи, шведската полиция, шведските и чуждите власти.

Густавсон беше отвлечен на 25 ноември 2011 г. в Тимбукту заедно с Макгоун и един холандски гражданин. Четвърти заложник, германец, беше убит при оказване на съпротива срещу похитителите, а холандецът беше освободен от френските сили през 2015 година. Отговорност за отвличането пое Ал Кайда в ислямски Магреб, припомня БТА.

Валстрьом увери, че вече е разговаряла със заложника, който е добре и много развълнуван от случилото се. Тя призова всички да проявят уважение към Густавсон и семейството му и да ги оставят сами да решат дали и кога да говорят публично.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини