Възмущение в Пловдив от велоалея: какъв е този знак? (снимки)

  • 26 юни 2017 16:39

  • 12557
  • 6
Възмущение в Пловдив от велоалея: какъв е този знак? (снимки)
© Критична маса България

Велосипедисти се възмутиха от поредната велоалея с неясна маркировка и знак. За случая сигнализира фейсбук групата Критична маса България.

"Община Пловдив, можете ли да ни кажете какви са този знак и тази маркировка, как и дали са дефинирани в ЗДП? Да тълкуваме ли знака като някаква артистична интерпретация на знак Г16, който изрично показва мястото на пешеходци и велосипедисти? Може би артистът е искал да каже, че общината няма проблем с това хората да се прескачат на "велоалеята"?, запитаха любителите на колелата.

Сн. Критична маса България

Пред Novini.bg те уточниха, че въпросната велоалея се намира на бул. Любен Каравелов 14. Подобни неясни знаци обаче има по целия град. От групата задават и още един въпрос - дали общинар би си позволил да кара колело на велоалея, през която минават и пешеходци и велосипедисти. От "Критична маса България" са категорични, че некомпетеността на местната и законодателната власт налага да се създаде специален орган към институциите, който да се занимава само с въпросите на велосипедистите. Пред Novini.bg те посочиха още, че велоалеята не бива да създава проблеми за самите пешеходци. Целта й е да улесни всички участници в движението.

От групата призовават хората да се свързват с тях и да подават сигнали за подобни случаи.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
12557 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.06.30 | 19:59

6
така е при тъпата тиква бойкоуглу
Flavius

2017.06.30 | 19:59

5
Аз се чудя ще доживея ли ден, когато българина се научи да не върви по велоалеите. Даже на снимката се вижда как две лелки гордо си крачат по велоалеята. Но и от община Пловдив са големи некадърници да сложат такава маркировка.
Реалист

2017.06.30 | 19:59

2
Нагли, по-нагли, най-нагли, велосипедисти. Понеже очевидно не можете да мислите бързо ще ви го напиша бавничкооо. Първо не сте показали знака. Второ маркировката показва, че в този участък на велоалеята ще има пешеходци на които сте длъжни да им осигурите предимство.
Ивайло

2017.06.30 | 19:59

4
Прощавай, може ли да ми цитираш точката от ЗДП или ППЗДП, която указва кой знак е това и какво трябва да правим след него? Или пък нещо, което указва ТАЗИ маркировка? В смисъл - да, ясно ми е какво е нарисувано, но искам да го видя на хартия щом общината го практикува.
Реалист

2017.06.30 | 19:59

3
Иво, Къде виждаш знак ? Писнало ми е от неграмотни велосипедисти. Вие сте участници в движението и сте длъжни да спазвате законите. Но няма как да стане защото е видно, че не познавате законите. Знаеш ли какво е знак и какво е маркировка ?
wtf

2017.06.30 | 12:00

1
Каквато и маркировка да сложат, на бай Ганьо ще му трябват още поне 100 години за да може примитивното му, нееволюирало мозъче да разбере че, ВЕЛОАЛЕИТЕ НЕ СА ЗА Ш*БАНИ ПЕШЕХОДЦИ!!!

Добави коментар

Водещи новини