Специализираният батальон поиска от президента патриотично възпитание на младите

  • 26 юни 2017 15:03

  • 3846
  • 2
Специализираният батальон поиска от президента патриотично възпитание на младите
© Novini.bg

Вие се доказахте като патриотична и професионална организация. Благодарение на вашето отговорно и изпълнено с ентусиазъм дело няколко поколения млади българи израснаха възпитани в дух на родолюбие“. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който се срещна днес на “Дондуков” 2 с младежите от Специализирания ученически батальон „Васил Левски“ от Стрелча и Панагюрище.

Целта на ученическия батальон е да провежда военно-патриотично обучение, както и подготовка за действия при кризи, природни бедствия и аварии.

Гостите запознаха държавния глава със своята дейност и изразиха надежда, че държавните институции ще направят необходимото за популяризирането на военното обучение и патриотичното възпитание. „В процеса на работа с младите хора ние залагаме на приложната подготовка и придобиване на практически умения“, посочи по време на разговора о.р. подполк. Михаил Неделев – командир на СУБ „Васил Левски“.

От своя страна президентът заяви, че подкрепя благородното и отговорно дело на възпитаниците на подполк. Неделев и изрази надеждата си, че то да бъде последвано и в други градове и училища. „Искам да ви благодаря за грижите, които полагате да поддържате паметника до лобното място на майор Анатолий Полянков“, посочи по време на срещата Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Държавният глава бе категоричен, че президентската институция е готова да подкрепи бъдещи родолюбиви инициативи и проекти на организацията.

В срещата взеха участие бивши възпитаници на батальона, военнослужещи от Българската армия, преподаватели, а младежите получиха като подарък книгата на Константин Косев „Васил Левски и възкресението на България“.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АЗ ИСКАМ РАЗСЛЕДВАНЕ НА РАДЕВ ЗА ДВАТА САМОЛЕТА

2017.06.27 | 08:58

2
АЗ ИСКАМ РАЗСЛЕДВАНЕ НА РАДЕВ ЗА ДВАТА САМОЛЕТА ДЕТО ГИ КАТАСТРОФИРА , ТОВА СА ДВЕСТА МИЛИОНА ХВЪРЛЕНИ ВЪВ НИВИТЕ

2017.06.27 | 05:31

1
БОЙКО ТОГАВА ГО ПОКРИ, ИЗЛЯЗОХА СЪОБЩЕНИЯ ЧЕ ПИЛОТА СЕ СПАСИЛ

Добави коментар

Водещи новини