Официално: Има британско правителство

  • 26 юни 2017 14:42

  • 2879
  • 0
Официално: Има британско правителство
© gettyimages (архив)

Консервативната партия на британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в сключи споразумение с Демократическата юнионистка партия от Северна Ирландия (Ълстър) начело с Арлийн Фостър за съставяне на коалиционно правителство, предаде Би Би Си.

Политическата формация от автономния район пое ангажимента да подкрепи втория кабинет на Мей в Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон). В замяна на гласовете "Даунинг стрийт" 10 се задължи да увеличи финансовата помощ за Ълъстр с 1 млрд. паунда в рамките на следващите две години.

След предсрочните избори за парламент на 8 юни партията на Мей получи 317 места в парламента на общините, а северноирландската политическа формация – 10. По този начин двете партии имат 327 гласа или с един над необходимите като минимум 326.

Партията на юнионистите, с пълно име Северноирландска Демократична юнионистка партия, е създадена през 1971 г. и се изказва за оставането на Ълстър в рамките на Великобритания. Тя обединява предимно протестантите. Юнионистите също се смятат за умерени евроскептици.


 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини