Прекратиха спасителната акция в затрупаното от свлачище китайско село

  • 26 юни 2017 14:23

  • 1089
  • 0
Прекратиха спасителната акция в затрупаното от свлачище китайско село
© Gettyimages

Спасителните екипи, издирващи хора в затрупаното от кални маси китайско село Синмо бяха евакуирани от мястото заради опасения от второ катастрофално свлачище, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Заповедта е издадена днес, след като радари показали, че планината, в която се намира затрупаното село, е претърпяла структурни изменения след катастрофалното земетресение в Съчуан през 2008 г. Тогава трус с магнитуд 7,9 отне живота на близо 90 000 души.

В затрупаното село бяха открити досега телата на 10 жертви. Издирват се още 93 души. Оцеляха семейство и тяхното бебе на един месец.

В издирвателните операции участват 3000 спасители с тежка техника.

Днес близки на затрупаните жители на селото от околни населени места поискаха среща с местните власти, за да изразят недоволството си, че получават оскъдна информация за случващото се Симно, предаде Ройтерс. Срещата между около 100 роднини и представители на властите на окръг Мао, в който се намира Симно, се състоя в сградата на близко начално училище. Близки на жителите на Симно обвиниха местните власти, че ги лъжат и че избягват да общуват с тях. Някои от хората, които живеят в околните села, се страхуват, че те може да не са безопасни и да ги сполети съдбата на Симно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини