Какво правят осем държавни глави в свободното си време?

  • 26 юни 2017 13:19

  • 4851
  • 0
Какво правят осем държавни глави в свободното си време?
© gettyimages (архив)

Често си мислим, че държавните глави живеят живота си под стъклен похлупак, в свят, който изобщо не прилича на нашия. Но в действителност те също имат своите страсти и хобита, на които посвещават част от свободното си време.

Френският сайт Sympa-Sympa.com публикува осем истории, които показват, че кралете и президентите са доста близки до нас, в известна степен, въпреки големите си отговорности.

Кралят на Холандия работи като пилот

Настоящият крал на Холандия Вилем Александър работи тайно като пилот от 20 години. Той управлява както малки, така и големи самолети два пъти в месеца и твърди, че всички хора трябва да имат хоби.

Кралицата на Дания рисува

Кралица Маргрете Втора, която се възкачва на трона на 31-годишна възраст, се е посветила и на рисуването. Тя е автор на цикъл с илюстрации по известния епичен роман „Властелинът на пръстените“, на рисунки за пощенски марки и е създала костюми и декори за множество спектакли.

Творбите на кралицата са изложени както в родината й, така и в чужбина.

Принц Чарлз развива биоземеделие

Принц Чарлз е известен с интереса и ангажимента си към флората. В имението си той развива биоземеделие и организира понякога кампании, стимулиращи хората да се отнасят към природата по интелигентен начин и да я опазват.

По време на интервю синът на Елизабет Втора призна, че си говори с растенията и че понякога те му отговарят.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
4851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини