Илияна Йотова: Успешната борба с тероризма не може да се води от само една държава (снимки)

  • 26 юни 2017 10:43

  • 3085
  • 1
Илияна Йотова: Успешната борба с тероризма не може да се води от само една държава (снимки)
© Булфото

Предизвикателствата, които стоят пред нас и в национален, и в международен план, показват, че успешната борба с тероризма не може да се води само от една отделна държава. Това коментира днес във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в международен семинар по контратероризъм, който се провежда в крайморския град.

Според нея, именно по тази причина идеята за провеждането на подобен семинар е много добра, защото събира много международни експерти. Тя допълни, че нито една страна не е застрахована срещу тероризъм. Всички в Европа говорим, че за съжаление нивата на координация не са добри, каза още вицепрезидентът и допълни, че само с координация няма как да се получат добри резултати.

В отговор на въпрос за готвения протест от служители на МВР Йотова каза, че становището й винаги е било, че държавите в момента трябва да инвестират в своите служби за сигурност и в своите сили за вътрешен ред. Живеем във време с много тежки предизвикателства, никога не ни е хрумвало, че в 21 век ключовата тема на нашето общество ще бъде сигурност, но за съжаление обстоятелствата и условията са такива и трябва да бъдем адекватни, обобщи Йотова, цитирана от БТА.

В отговор на въпрос за демографската криза в страната вицепрезидентът посочи, че има изследвания на Световната банка още преди няколко години, в които се казва, че ако в България не се вземат мерки населението към 2050 година ще е под 5 милиона. По думите й това означава бързи темпове на изчезваща нация. Струва ми се, че конкретните мерки не могат да бъдат само в ръцете на един вицепремиер, на един президент или премиер, това е необходимо да стане обща държавна политика, заяви още вицепрезидентът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.26 | 15:33

1
а може ,може ..КРАВАРИЯ ВОДИ ДОСТА УСПЕШНА ВОЙНА С ТЕРОРИЗМА ..ВМЕСТО ДА АТАКУВАТ КРАВАРСКИ ЦЕЛИ ..ТЯ МАЛКО ГИ ОТКЛОНЯВА И БОМБЯТ И УБИВАТ НЕВИННИ В ГЕЙ ЕВРОПА .. Е ОСВЕН ВИНА КРАВИТЕ И ИМАТ И КУР.ВИТЕ И ПЕДАЛИТЕ ЮНКЕР ,БАБА МЕРКЕЛ ,ТРУСК И ДРУГИ....

Добави коментар

Водещи новини