Бивш посланик в Скопие: Македония е в безпътица

  • 26 юни 2017 08:52

  • 4774
  • 2
Бивш посланик в Скопие: Македония е в безпътица
© БНТ

Македония е в безпътица. Основният проблем на македонците е как да се изправят пред собствените си проблеми, вместо да робуват на остарели митове. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият ни посланик в Скопие Ангел Димитров.

Сигналът, който получихме при посещението на Заев, е много обнадеждаващ, но засега е само сигнал. Проблемът в Македония трябва да се реши между България и Албания, заяви Димитров.

Македония географски се намира точно между България и албанския фактор, заяви бившият посланик на България в Тирана Боби Бобев. В голяма част у живеещите в Македония чувството за различност с българите съществува. Ние не можем да се сърдим за това. В един момент пътищата ни са се разделили, затова не бива да се посяга към миналото, посочи Бобев.

Пред управлението на Зоран Заев стоят много сериозни проблеми. Той ще бъде подложен на силен политически и медиен натиск. Много труден път чака македонското правителство, смята бившият ни посланик в Тирана.

По думите на журналиста Костадин Филипов риск от албанския фактор в Македония няма.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4774 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.26 | 19:23

2
РЕВ, РЕЕЕЕЕЕЕЕВВ НА ЧЕРВЕНИ СКОТОВЕ

2017.06.26 | 14:19

1
АБЕ ..МОЖЕ И ЖЕГАТА ДА Е ВИНОВНА ,,АМА МЪДЕ ТОРЕ НАЛИ СИ НА ХЛАДНО ..А СВЪРШИЛ ТИ СЕ Е АКЪЛА ,Е ТЕ ТОВА И ЦЕНТОВЕ ДА ДАВАШ ,ПАК НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СИ КУПИШ....

Добави коментар

Водещи новини