Вижте кой е отговорен за войната по пътищата

  • 26 юни 2017 08:49

  • 4439
  • 3
Вижте кой е отговорен за войната по пътищата
©

„Ние не сме корумпирани, а сме жертви на корупцията”, заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев.

Той и заместник-министърът на транспорта Ангел Попов коментираха намерението на властите да въведат нова схема за провеждане на изпитите на кандидат-шофьорите.

Идеята е практическите изпити да се провеждат в държавни коли, а маршрутът да се задава от компютър, а не от инструктора.

„Няма как компютър да замени човека, защото компютърът не може да оцени уменията на младия водач”, каза Георгиев.

Той посочи, че са нужни други мерки за подобряване системата за обучение.

Освен всичко останало, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” издавала прекалено много разрешителни за автоинструктори.

„Това е и най-голямата грешка на агенцията”, коментира Георгиев.

Заместник-министър Попов пък подчерта, че както школите за обучение, така и служителите в неговото ведомство са отговорни за войната по родните пътища. И заяви, че властите имат волята да се преборят с проблемите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4439 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.30 | 13:33

3
Инструктурите,подготвили убийци да плащат по-виски данъци -прогресивно до фалит!
axax

2017.06.30 | 13:33

2
Много сме прости това е истината всичко друго не е от важно значение . А по темата може са се спори когато покажат статистики от 2014 2015 2016 на повечето страни от ЕП и я сравним с нашата .Иначе няма кола няма проблем
alf

2017.06.30 | 13:33

1
как да се спрат убийствата като сядат хора без ни най малко техн познания по двигатели и механични системи в коли с по над 200 коня. всеки си купува джип-сблъсък с джип е смърт. преди над 5 диоптер книжка не се зимаше а сега и 20 ти да имаш е се тая

Добави коментар

Водещи новини