Обявяват подробния план за Брекзит

  • 26 юни 2017 08:02

  • 5301
  • 1
Обявяват подробния план за Брекзит
© pixabay.com

Очаква се днес британското правителство да публикува подробен план за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Основният акцент в него ще бъде статутът на европейските граждани във Великобритания и на британците, които живеят в държави от Европейския съюз.

Според министъра по Брекзит Дейвид Дейвис предложението е "голямо и щедро". По време на последната среща на върха на ЕС, премиерът Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в предложи споразумение за статута на европейските граждани след развода между Лондон и Брюксел. Предвижда се онези от тях, които са във Великобритания от най-малко 5 години, да могат да кандидатстват за нова категория статут за уседналост.

По този начин ще могат да бъдат третирани като британски граждани. Това се отнася за областите здравеопазване, образование, социални помощи и пенсии. Европейските лидери изразиха задоволство от предложенията на британския премиер, отбелязва БНТ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5301 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kik

2017.06.27 | 08:51

1
Бе да ви таковам БРЕКЗИТА. Който не е живял в Англия не знае за какви Лай_на иде реч. Услуга ще ми направят ако ми кажат да си ходя в ЕВРОПА...

Добави коментар

Водещи новини