ГЕРБ: До края на годината ще имаме обнародван законопроект за борба с корупцията (видео)

  • 25 юни 2017 16:19

  • 19366
  • 18
ГЕРБ: До края на годината ще имаме обнародван законопроект за борба с корупцията (видео)
©

Следваме графика до края на тази календарна година да имаме надлежно обсъден и обнародван законопроект за борба с корупцията.
Това обявиха по време на пресконференция от партия ГЕРБ.


БСП бяха в основата да не бъде прието антокорупципното закондоателство в 44-тото Народно събрание, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Ще бъдем безкомпромисни в борбата с корупцията, каза Цветанов.

Новият единен антикорупционен орган трябва да се базира върху основата на вече съществуващ такъв. Това е комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, каза председателят на парламентарната Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов.

„Не успяхме да разгледаме Антикорупционния закон в рамките на 43-ото Народно събрание. Продължихме обаче работата в предизборната кампания и това стана един от основните ни акценти в управленската ни програма, като сме представили идеята ни за формиране на антикорупционния орган на база на комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, към която да се включат компетенциите и правомощията на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси, БОРКОР, и отделите на Сметната палата за проверка на декларациите“, обясни Кирилов.

Имаме политическо решение, съгласувано с председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г управленската ни програма да намери своето изпълнение в 4-годишния ни мандат, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

България е парламентарна република, имаме политическо решение, съгласувано и с коалиционните партньори за създаването на анкетка комисия за осигуряването на финансов ресурс за превъоръжаване на българската армия. Целта е да постигнем стандартите на НАТО до 2020 година, каза той.

Няма да допуснем да има заиграване със сигурността на страната, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

В тези горещи месеци градусите на напрежение между политическите партии ще се повишава, но ние ще работим само и единствено в интерес на България, заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Ще предложим да се създаде временна комисия, която да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет. Това каза председателят на парламентарната Комисия по отбрана и народен представител от ГЕРБ ген. Константин Попов във връзка с пътната карта за придобиване на нов тип боен самолет.

По думите му не трябва да се губи време за отговор на въпроси, когато този парламент ще ратифицира конкретният договор.

Той поясни, че целта е откритост, прозрачност и яснота за вземането на едно такова решение. Ген Попов заяви, че според ГЕРБ всички парламентарни групи трябва да са наясно за какво ще се харчат средствата. Според него, ако не се направи това, Народното събрание може да бъде обвинено, че стои настрани от процесите.

Имаме вече достатъчно съмнения, от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители, каза Цветанов.

По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство. „Искаме да проверим с парламентарните механизми, как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов.

Той поясни, че ще имат пълно съдействие на всички тези, които са участвали в този процес и ще се отзоват на заседанията на Временната комисия за да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет. Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността.

„В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната“, заяви Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

Цветанов коментира и заявеното намерение за протест от страна на полицейските синдикати, По думите му диалогът е единственият начин за решаване на проблемите.

Нека да разговаряме по темите, но не чрез медиите, каза Цветанов. Убеден съм че ще има пари както за бълагрските полицаи, така и за българските учители.

Страната ни днес е стабилна и се възползва максимално от европейските програми, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
19366 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
гого

2017.06.27 | 08:41

18
Няма да допуснем да има заиграване със сигурността на страната! Цв. Цв. това важи основно за теб!

2017.06.27 | 08:41

17
БОКЛУЦИ ГЕЙБЕРСКИ ПЪРВО СЕ СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ.
hiram abif

2017.06.27 | 08:41

16
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ.

2017.06.27 | 08:41

15
ДА ЗАПОЧНЕ С ПРИБЛИЖЕНИТЕ ДО ГЕРБ ФИРМИ.
dfgjf

2017.06.27 | 08:41

14
честит празник резан турски хлеб.
Ямбол

2017.06.27 | 08:40

13
Хахахаххай, смешници!

2017.06.27 | 08:40

12
ново пет, гаргата сама щяла да си вади окото, верваме ви
попа

2017.06.27 | 08:40

11
Цурко, никой не ви вярва вече бре! Не го ли разбра....
Пацо

2017.06.27 | 08:40

10
Цурко, Цурко ти си нашия герой Пурко!

2017.06.27 | 08:40

9
Тоя е ПРОЗД! Но държи компроматите от повсеместното подслушване и записване на разговорите!

Добави коментар

Водещи новини